Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νότια Αφρική: Eπεσαν θύματα κλεφτών τα τηλεοπτικά συνεργεία

10 Δεκεμβρίου 2009

Νότια Αφρική: Eπεσαν θύματα κλεφτών τα τηλεοπτικά συνεργεία

Νοτιοαφρικάνικα ΜΜΕ ανέφεραν ότι δυο ξένα τηλεοπτικά συνεργεία υπέστησαν κλοπές στο Κέιπ Τάουν την Παρασκευή, μερικές ώρες πριν την κλήρωση για τους ομίλους του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Η εφημερίδα Argus έγραψε ότι συνεργείο του BBC που έπαιρνε πλάνα σε ένα τοπίο στη πόλη είδε ξαφνικά κλέφτες να σπάνε τα παράθυρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε και να αφαιρεί ακριβό εξοπλισμό.

Ο Άντριου Μπελ, παραγωγός του BBC, είπε ότι κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία. “Δεν ήμασταν ιδιαίτερα μακριά, αλλά ήταν πάρα πολύ γρήγοροι – σαν αστραπή”, δήλωσε.

Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, που πήγαιναν στο αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης, περικυκλώθηκαν από μια ομάδα ανδρών με μαχαίρια που απαίτησαν να τους δώσουν ό,τι πολύτιμο είχαν. Τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια, τα κινητά τους τηλέφωνα και αεροπορικά εισιτήρια.

Επίσης την Παρασκευή, οι δημοσιογράφοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το διεθνές συνεδριακό κέντρο του Κέιπ Τάουν μετά από απειλή για βόμβα, που αποδείχθηκε φάρσα. Η εκκένωση διήρκεσε κάτι λιγότερο από μια ώρα.

Υπήρξαν και άλλες ψευδείς απειλές. Ενας δημοσιογράφος συνελήφθη διότι υποστήριξε ότι είχε εκρηκτικό μηχανισμό στην τσάντα του – που κατόπιν πέταξε κι επιχείρησε να διαφύγει. Ενας Νοτιοαφρικανός συνελήφθη για δυο απειλητικά τηλεφωνήματα στο διεθνές αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν με τα οποία προειδοποιούσε για τοποθετήσεις βομβών. Ο άνδρας εντοπίστηκε “μέσα σε μερικά λεπτά” χάρη σε τεχνολογίες εντοπισμού κινητών τηλεφώνων.

Η ασφάλεια στην διάρκεια της διοργάνωσης είναι μια από τις βασικές ανησυχίες της κυβέρνησης εν όψει του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2010.

Πηγή: http://www.shootandgoal.com/page.php?bid=15380&id=20439