Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ζήτησαν «γέφυρα ζωής» στην Κηφισίας

11 Δεκεμβρίου 2009

Ζήτησαν «γέφυρα ζωής» στην Κηφισίας

Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές της Φιλοθέης και του Ψυχικού που έκλεισαν σήμερα για μισή ώρα τη λεωφόρο Κηφισίας, διαμαρτυρόμενοι για την απουσία πεζογέφυρας στο σημείο, όπου πριν από μία εβδομάδα σκοτώθηκε, προσπαθώντας να περάσει τον δρόμο, ένας 15χρονος μαθητής.

Με σύνθημα «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», οι μαθητές ζήτησαν να κατασκευαστεί ασφαλής διάβαση πεζών και τίμησαν τη μνήμη του συμμαθητή τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, το βράδυ της περασμένης Παρασκευή μια παρέα μαθητών διέσχιζε την Κηφισίας, ενώ ο φωτεινός σηματοδότης για τους πεζούς ήταν πράσινος. Ο μαθητής που βάδιζε τελευταίος δεν πρόλαβε να διασχίσει τη λεωφόρο. Τον παρέσυρε ένα αυτοκίνητο που ανέβαινε την Κηφισίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα. «Ο οδηγός εγκατέλειψε το Σόλωνα στην άσφαλτο βαριά τραυματισμένο. Δύο μέρες μετά, ο θάνατος του συγκλόνισε όλη τη μαθητική κοινότητα, μας επηρέασε όλους» είπε στα ΝΕΑ η 17χρονη μαθήτρια Μυρτώ Μπάρμπαρη. «Πρέπει να γίνει μία πεζογέφυρα. Καθημερινά διασχίζουν πολλά παιδιά το συγκεκριμένο δρόμο. Είναι επικίνδυνα, χρειάζεται να γίνει κάτι άμεσα».

Μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας, ο υπουργός Μεταφορών, κ. Δημήτρης Ρέππας δεσμεύτηκε για την κατασκευή πεζογέφυρας στη συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, η γέφυρα θα είναι σιδερένια με κουβούκλιο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστεί και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή της.

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4550699