Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Νομαρχία Αθηνών αποφάσισε για την αναστήλωση του Θεάτρου του Διονύσου

11 Δεκεμβρίου 2009

Η Νομαρχία Αθηνών αποφάσισε για την αναστήλωση του Θεάτρου του Διονύσου

Η Νομαρχία Αθηνών, όπως αποφάσισε στις 19 Νοεμβρίου 2009, θα αναλάβει το κόστος της αναστήλωσης του αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου, που βρίσκεται στη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι η αρμόδια Α’ ΕΠΚΑ δηλώνει άγνοια για το θέμα.

Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο θα υλοποιηθεί έπειτα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού.

Από την πλευρά του, πάντως, δεν έχει εκδοθεί παρόμοια ανακοίνωση, ενώ η αρμόδια Α’ Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Επιστημονική Επιτροπή που επιβλέπουν τα έργα συντήρησης και αναστήλωσης δήλωναν άγνοια για το θέμα.

«Είναι αποδεκτή οποιαδήποτε συνεισφορά στο έργο που επιτελείται στα μνημεία της Νότιας Κλιτύος, αλλά θα έπρεπε πρωτίστως να υπάρχει και ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού και ακολούθως της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ώστε να αναπτυχθούν τα πραγματικά ζητήματα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή και να παρουσιασθούν οι δυνατότητες για τις επεμβάσεις σε αυτά» δήλωσε ο έφορος Ακροπόλεως και επικεφαλής της Επιτροπής Συντήρησης- Αναστήλωσης Μνημείων Νότιας Κλιτύος Αλέκος Μάντης.

Πηγή: http://www.tech-culture.com/Document_Card.aspx?DocumentID=950