Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Με κατάληψη απαντούν στις αλλαγές

11 Δεκεμβρίου 2009

Με κατάληψη απαντούν στις αλλαγές

Μερικοί Φοιτητές της Νομικής αντιτίθενται στην απόφαση για σώμα φυλάκων.

Με συμβολική κατάληψη της Νομικής Σχολής θέλησαν οι φοιτητές των αριστερών παρατάξεων να δείξουν τις προθέσεις τους στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, να ζητήσει τη δημιουργία ειδικού σώματος πανεπιστημιακών φυλάκων. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο διαφορετικά συλλαλητήρια (στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια), τα οποία διοργανώνονται από το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων και το συντονιστικό αγώνα μαθητών σχολείων Αθήνας.

Εως και αύριο

Ειδικότερα, ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής Σχολής σε χθεσινή συνέλευσή του αποφάσισε κατάληψη έως και αύριο, ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης όπου αναφέρεται ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός και το λεγόμενο «στέκι των αντιεξουσιαστών», που βρίσκονται μέσα στη Σχολή. Στόχος του Δ.Σ. είναι η Νομική να αποδοθεί «καθαρή» στο ακαδημαϊκό της έργο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόλις χθες η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ανακοίνωσε ότι από υπαλλήλους συνεργείου συντήρησης του κτιρίου της Νομικής Σχολής παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν 20 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, που περιείχαν άγνωστη εύφλεκτη ουσία και στο στόμιό τους έφεραν κομμάτια πανιού, τυλιγμένα με νάιλον διαφανή μεμβράνη. Για το θέμα διενεργείται προανάκριση.

Στη συνέλευση δεν μετείχαν οι φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Από την πλευρά του πάντως ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ κ. Γ. Παπαδομιχελάκης, μιλώντας στην «Κ», πήρε αποστάσεις από την απόφαση, λέγοντας ότι απαιτείται εξειδίκευσή της. «Πρέπει να συζητήσουμε διάφορα ζητήματα για την κατάσταση στα ΑΕΙ. Κατ’ αρχήν όμως πρέπει οι πανεπιστημιακοί να εφαρμόσουν τον νόμο ή να πουν ότι ο νόμος δεν λειτουργεί», τόνισε στην «Κ». Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις δεν θέλουν να συζητήσουν περί ασύλου στη σύνοδό τους που ξεκινά αύριο στο Λαύριο. Το τριμελές προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως στην επίσημη ατζέντα δεν περιλαμβάνεται το πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει το θέμα να τεθεί από ορισμένους πρυτάνεις εκτός προεδρείου.

Παρέμβαση Χρ. Κίττα

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_10/12/2009_382864