Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

22.000 άτομα στην Πανήγυρη στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Λάγος – 5 & 6 Δεκεμβρίου (με πολλές φωτογραφίες)

11 Δεκεμβρίου 2009

22.000 άτομα στην Πανήγυρη στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Λάγος – 5 & 6 Δεκεμβρίου (με πολλές φωτογραφίες)

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντας Εφραίμ με συνοδευόμενος από μερικούς μοναχούς μετέβη στο Μετόχι του Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης για την πανήγυρη του Αγίου Νικολάου.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός άρχισε το Σάββατο βράδυ, 5 Δεκεμβρίου 2009, στις 6.00 μ.μ. και τελείωσε στις 9.00 μ.μ. προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Η ακολουθία του εσπερινού τελέστηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πού κατέφθαναν συνεχώς για να προσκυνήσουν τον εορτάζοντα, θαυματουργό και προστάτη τους Άγιο Νικόλαο. Έγινε επίσης, και η δέηση με την αρτοκλασία, στον περίβολο του ναού.

Την επομένη, μέρα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. προεξάρχοντος και πάλι του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ,

Εντύπωση δημιούργησε η κατά συρροή προσέλευση των πιστών από τις πρωινές ώρες μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Υπολογίζεται ότι κατά το διήμερο 5 με 6 Δεκεμβρίου (Σάββατο και Κυριακή) προσήλθαν για προσκύνηση στο Μετόχι πέραν των 22.000 πιστών· οι οποίοι προέρχονταν από τις γύρω περιοχές, Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη αλλά και από Αθήνα, Κύπρο, Κρήτη και αλλού.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι κατά το διήμερο αυτό ο Καθηγούμενος και άλλοι πνευματικοί πατέρες δέχθηκαν μεγάλο αριθμό πιστών στο μυστήριο της εξομολογήσεως μέχρι και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες. Οι πατέρες οι οποίοι διακονούν στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος, δέχονταν με ευχαρίστηση τους προσκυνητές και μοίραζαν ευλογίες από τις εκδόσεις της Μονής.

Νοιώσαμε την μεγάλη χάρη και την ευλογία του Αγίου Νικολάου. Άγιέ μου, όσο είμαι καλά και με κρατούν οι δυνάμεις μου σου κάνω τάμα να έρχομαι κάθε χρόνο στη χάρη σου.

Σάββας Σαββίδης

Λευκωσία