Θεολογία και Ζωή

Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς (1)

22 Δεκεμβρίου 2009

Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς (1)

VatopaidiFriend: Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το εκπληκτικό βιβλίο του Ιωάννη Μηλιώνη: «Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» ως συνέχεια του πρώτου βιβλίου «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο». Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ένα βιβλίο για παιδιά από 9 ώς 99 χρονών. Ένα βιβλίο που αποτελεί την Ορθόδοξη απάντηση στον αποκρυφισμό των νεοεποχίτικων ταινιών και μυθιστορημάτων.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο. Θα δημοσιεύσουμε και άλλα…Η Μαρία Κοτζιά χαμογέλασε, πίνοντας μια ακόμη μικρή γουλιά απ’ το φλιτζάνι της.

-Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι θέλετε να ρωτήσετε, είπε.

-Κύριε, Ιησού Χριστέ ελέησόν με την αμαρτωλήν.

-Προηγουμένως, στη συζήτησή μας, είπε ο Διευθυντής, μου αναφέρατε τα χαρακτηριστικά της Καταστροφικής Λατρείας. Μπορείτε ίσως να μου αναφέρετε ομάδες τέτοιου είδους και μέσα σε ποιο πλαίσιο μπορούν να αναπτυχθούν τέτοιες ομάδες;

-Το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες οργανώσεις, άρχισε η Μαρία, είναι το λεγόμενο «σκηνικό της New Age», το δίκτυο της Νέας Εποχής, της Εποχής του Υδροχόου που συνδέει χαλαρά όλες αυτές τις οργανώσεις και τάσεις. Οι οργανώσεις αυτές έχουν φροντίσει, στα πλαίσια του συνδρόμου της Νέας Εποχής, να προετοιμάσουν κατάλληλα τους ανθρώπους, σε διεθνές επίπεδο -έμμεσα εδώ και δύο αιώνες και εντατικά τα τελευταία εξήντα χρόνια- ώστε να γίνονται σήμερα αποδεκτά τα δόγματα, τα σύμβολα και οι πρακτικές της από μεγάλο μέρος των πληθυσμών του Δυτικού κυρίως Κόσμου.

Μεγάλη ευθύνη για την προετοιμασία αυτή έχει η Θεοσοφική Εταιρεία της Έλενας Π. Μπλαβάτσκυ και τα εκατοντάδες παρακλάδια της Θεοσοφίας, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Η Θεοσοφία, ένα συνονθύλευμα από ασιατικές θρησκευτικές διδασκαλίες και αποκρυφισμό, έτρεφε πάντα το όραμα να υποτάξει την ανθρωπότητα στη δική της τάξη πραγμάτων, εξαφανίζοντας το Χριστιανισμό, το μόνο σοβαρό της εμπόδιο. Χρησιμοποιώντας το σκηνικό αυτό, κάποια διεθνή κέντρα αποφάσεων φρόντισαν να εξαγγείλουν τη Νέα Εποχή και να αναπτύξουν και να προβάλουν τα πιστεύω της. Βασική προϋπόθεση, η έκδοση και διάδοση μιας βιβλιογραφίας χιλιάδων τίτλων σε όλες τις γλώσσες κι ακόμη η εκμετάλλευση των μέσων μαζικής επικοινωνίας (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, κινηματογράφος κ.ά.).

Η αρχή έγινε διακριτικά και συνεχίζεται με την ουφολογία, τα U.F.O. δηλαδή, την «επιστημονική φαντασία», τις πολεμικές τέχνες, τη μουσική ροκ και ολοκληρώθηκε σταδιακά με την καθιέρωση του αποκρυφισμού, σαν αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Σήμερα, λίγοι νέοι δεν έχουν διαβάσει Ράμπα, Καστανέντα ή παλαιότερα Ντένικεν, τους πρωτοπόρους στη διάβρωση και άλωση της συνείδησης του ανθρώπου στα δόγματα της Νέας Εποχής.

Ακόμη, τα πυκνά αποκρυφιστικά άρθρα στον τύπο, η προβολή των σχετικών οργανώσεων και η αστρολογία συμπληρώνουν το σκηνικό, το οποίο ολοκληρώθηκε με Πολάνσκι και Σπίλμπεργκ στον κινηματογράφο, με τα μεταμεσονύκτια θρίλερ στην τηλεόραση, με τα σχετικά κόμικς σε εφημερίδες και περιοδικά, με τα «παιχνίδια ρόλων», τα Roll Playing Games, που λέγονται και RPG, με κάρτες ή στα κομπιούτερς και με τα τρανσφόρμερς και τα παιχνίδια-τέρατα για τα παιδιά μας.

Πήρε μια βαθιά ανάσα κι έφερε το φλιτζάνι στα χείλη της.

-Εντυπωσιακό το σκηνικό αυτό, είπε σκεπτικός ο συνομιλητής της. Να φαντασθείτε ότι όλοι τα ζήσαμε αυτά, έτσι όμως που μου τα κωδικοποιήσατε μπορώ τώρα κι εγώ να αντιληφθώ αυτό που έγινε και συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Όμως πείτε μου, συνέχισε, ποιες είναι οι συνέπειες στην ψυχοσωματική υγεία των θυμάτων;

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο:

«Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» (Το 2ο βιβλίο της σειράς του Νικ Μάρβελ).
Συγγραφή: Mark Elias Johnes.
Μετάφραση-προσαρμογή: Ιωάννης Μηλιώνης.
Σειρά: Το “παιδικό” μυθιστόρημα.
Χορηγός: Κέντρο Ενοριακής Διακονίας Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών.
Σελίδες: 256.
Τιμή λιανική: 10 €.

Το πρακτορεύουν οι Εκδόσεις Σταμούλη Α. Ε.,
Αβέρωφ 2, Αθήνα (απέναντι από το Πολυτεχνείο),
Τηλ.: 210 5238305.
Αυτοί προμηθεύουν και τα βιβλιοπωλεία.

Μπορείτε να το πάρετε όμως και «επί αντικαταβολή» από την Π.Ε.Γ.
σε όποιον θέλει (ακόμη και 1 αντίτυπο):
Τηλ.: 210 6396665, Fax: 210 6082219.
Η Π.Ε.Γ. κάνει έκπτωση που φθάνει στο 30%
για 7 ή περισσότερα αντίτυπα.