Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νέος φορητός υπολογιστής για τα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου

26 Δεκεμβρίου 2009

Νέος φορητός υπολογιστής για τα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου

Εχει οθόνη αφής και μέγεθος ατζέντας

Φθηνότερος από το «λάπτοπ των 100 δολαρίων» θα είναι ο υπερσύγχρονος φορητός υπολογιστής, ο οποίος, εάν όλα πάνε καλά, θα παρέχεται στα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου το νωρίτερο το 2012, υπόσχονται οι αρμόδιοι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ενας Φορητός Ανά Παιδί (ΟLΡC)» του Νίκολας Νεγκροπόντε.

Ο υπολογιστής- ταμπλέτα ΧΟ-3 (όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο) παρουσιάστηκε δύο χρόνια μετά από την έναρξη της παραγωγής του πρότυπου «λάπτοπ των 100 ευρώ» το οποίο λειτουργεί με μανιβέλα και έχει διανεμηθεί σε 1,4 εκατομμύρια παιδιά σε 35 χώρες. Το αρχικό μοντέλο με τη μανιβέλα είναι γνωστό ως ΧΟ, ενώ το καινούργιο δημιούργημα του ιδρύματος «Ενας Φορητός Ανά Παιδί», φέρει την ονομασία ΧΟ-3 και έχει τρομερά προτερήματα σε σχέση με το ΧΟ.

Ο υπολογιστής- ταμπλέτα έχει οθόνη αφής και μέγεθος ατζέντας, ενώ όταν θα ξεκινήσει να διατίθεται, θα έχει επεξεργαστή της βρετανικής εταιρείας ARM, θα διαθέτει ειδικό λουράκι για τη μεταφορά του, φορτιστή επαγωγής για ασύρματη φόρτιση και θα κοστίζει λιγότερο από 100 δολάρια! Επιπλέον οι καινοτόμοι αυτοί υπολογιστές θα είναι σχεδιασμένοι για να αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες και όπως έγινε γνωστό η οθόνη τους δεν θα θαμπώνει από το φως του ήλιου και θα μπορεί να λειτουργεί και με Linux και με Windows.

XP. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=9098876