Γενικά Θέματα

Οι περισσότεροι πιστεύουν στο Θεό

26 Δεκεμβρίου 2009

Οι περισσότεροι πιστεύουν στο Θεό

VatopaidiFriend: Η ταπεινή μας γνώμη είναι ότι άθεοι είναι αυτοί που τους συμφέρει να είναι άθεοι. Είναι γενικά πιο εύκολο να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κόλαση, δεν θα γίνει κρίση αφού είμαστε απλά μαϊμούδες. Όμως θα έρθουν πράσινα τερατάκια να μας πάρουν και να μας πάνε στον πλανήτη τους. Στην Ορθοδοξία, αυτά τα λέμε δαίμονες.

Οι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό ή, γενικώς, σε κάποια ανώτερη δύναμη. Οι περισσότεροι, μάλιστα, πιστεύουν ότι γίνονται θαύματα, ότι υπάρχει παράδεισος, ζωή μετά θάνατο και αγγελουδάκια. Δεν πιστεύουν, όμως, μόνο στο Θεό και όλα τα… παράγωγά του, αλλά και γενικότερα στα πνευματιστικά φαινόμενα, την αστρολογία, αλλά και στο ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των πιστών όσον αφορά στον Θεό και τα πνευματιστικά φαινόμενα είναι γυναίκες, ενώ στην ύπαρξη των εξωγήινων πιστεύουν περισσότερο οι άνδρες.

Την ίδια στιγμή, ο ένας στους τέσσερις Αυστραλούς δηλώνει άθεος ή αγνωστικιστής.

Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο πιστές από τους άνδρες. Το 69% των γυναικών, που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «The Age», δήλωσε ότι πιστεύει στον Θεό (ανεξάρτητα από το όνομα αυτού), ενώ το ανάλογο ποσοστό των πιστών ανδρών ήταν περίπου 54%.

O Χριστιανισμός παραμένει ακόμα η κυρίαρχη θρησκεία, αφού το 64% των πιστών δήλωσε ότι τον εκφράζει η συγκεκριμένη θρησκεία, ενώ ο Βουδισμός έρχεται “καταϊδρωμένος” δεύτερος, με ποσοστό πιστών γύρω στο 2% και τον ακολουθούν οι θρησκείες του Ινδουισμού και του Μουσουλμανισμού, που συγκεντρώνουν το 1% των πιστών η κάθε μία.

Όσον αφορά στα θαύματα, τα αγγελουδάκια, τους υπερκόσμιους παραδείσους και όλα τα άλλα… συναφή, το 63% των πιστών πιστεύει ότι γίνονται θαύματα, το 53% στη ζωή μετά τον θάνατο και το 51% στην ύπαρξη των αγγέλων. Την κόλαση, όμως, οι περισσότεροι πιστοί, μάλλον, δεν την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους. Μόνο ένα 38% πιστεύει στην ύπαρξή της.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι πιστοί είναι πολλοί στην Αυστραλία, λίγοι είναι εκείνοι που ασπάζονται την άποψη ότι ο Μεγαλοδύναμος δημιούργησε τον κόσμο. Μόνο ένα 25% πιστεύει στη θεία κοσμογονία, ενώ το 42% ασπάζεται τη δαρβινική εξελικτική θεωρία και ένα 32% πιστεύει ότι ο Δαρβίνος τα λέει πολύ καλά αλλά κάπου στην όλη υπόθεση… έβαλε το χεράκι της και κάποια ανώτερη δύναμη.

Μπορεί θρησκείες, αστρολογία, εξωγήινοι, υπερφυσικά φαινόμενα και ανώτερες δυνάμεις να μπερδεύονται γενικώς στον πνευματικό κόσμο των Αυστραλών και να ακούγεται λίγο “σχιζοφρενικό” το όλο μωσαϊκό, σύμφωνα όμως με τον δρα Φίλιπ Χιούζ, από το Χριστιανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο, η κατάσταση είναι απόλυτα φυσιολογική. “Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές δοξασίες, σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του”, δήλωσε συγκεκριμένα ο δρ Χιούζ.

Πηγή: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1083293&cid=191