Θεολογία και Ζωή

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

31 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Μέ κατάνυξη καί πνευματική χαρά ἑόρτασαν οἱ Ὀρθόδοξοι Ἰνδονήσιοι Ἀδελφοί μας στήν Σουραμπάγια τῆς Ἀνατολικῆς Ἰάβας τήν μεγάλη ἑορτή τῶν Χριστουγέννων.

Στή Σουραμπάγια ἡ Ὁρθόδοξη Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Νικολάου στεγάζει τόν Ἱερό Ναό της σέ ἕνα Γκαράζ, τό ὁποῖο παρεχώρησε ἕνας Ὀρθόδοξος πιστός γιά νά διευκολύνει τήν τέλεση τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν.

Ἡ Ὀρθόδοξη Κοινότητα μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ αὐξάνει καί ἀναζητεῖ οἰκόπεδο ὅπου θά κτιστεῖ ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Νικολάου.
Ἡ Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία τελέσθηκε στή Σουραμπάγια τό βράδυ τῆς Παραμονῆς,  ὥστε νά διευκολυνθοῦν ὅλοι οἱ πιστοί στήν συμμετοχή τους ἀφοῦ ἡ Ἰνδονησία εἶναι Μουσουλμανικό Κράτος καί ἡ ἡμέρα τῶν Χριστουγέννων δέν εἶναι ἐπίσημη ἀργία.


Μετά τό πέρας τῆς Ἑορταστικῆς θείας Λειτουργίας οἱ πιστοί συνέφαγαν καί ἀντάλλαξαν τίς χριστουγεννιάτικες εὐχές.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ καί Ἄπω Ἀνατολῆς
Υποσημείωση δική μας : Το πρώτο σχόλιο μας έχει δημοσιευτεί παρακάτω. Συνεχίζοντας τη σκέψη μας, θεωρούμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Ορθόδοξος ελληνικός λαός να απέχει από την Εκκλησία, εξαιτίας κάποιων σκανδάλων ( υπαρκτών ή ανύπαρκτων ) ορισμένων Επισκόπων, ιερέων ή μοναχών. Ο Θεός ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ για το τι έκανε ο χ ή ο ψ κληρικός, αλλά ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ εμείς για τους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Στην Εκκλησία, στο ναό ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και για να λάβουμε τη χάρη των Μυστηρίων που επιτελεί το Άγιο Πνεύμα. Είναι ντροπή για εμάς τους Έλληνες να γεμίζουμε γήπεδα, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, τουριστικά θέρετρα και να μην τιμούμε τη Γέννηση του Σωτήρα μας, να μην εξομολογούμαστε, να μην κοινωνάμε, να μην εκκλησιαζόμαστε και να έρχονται οι Ινδονήσιοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας να τελούν και να εορτάζουν τα Χριστούγεννα σε γκαράζ και πάρα πολλοί Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη “γιόρτασαν χριστούγεννα”  μακριά από τον Χριστό και την Εκκλησία.

Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όπως κάναμε πριν λίγους μήνες, πριν φτάσουμε σε αυτό το ΧΑΛΙ. Ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας και όταν εμείς οικειοθελώς Τον αρνούμαστε ή Τον εγκαταλείπουμε, τότε ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ από εμάς, επειδή έχουμε το αυτεξούσιο. Και η κρίση της Ελλάδας  και των Νεοέλληνων σε όλα τα επίπεδα είναι προϊόν αυτής της αρνητικής στάσης απέναντι στο Θεό. Ξεχάσαμε τον Τριαδικό Θεό, ξεχάσαμε τα έργα ΑΓΑΠΗΣ, γίναμε όντα υπερκαταναλωτικά, εγωπαθή, χωρίς Θεό, πολλοί εγκατέλειψαν την Ορθοδοξία και εντάχθηκαν σε αιρέσεις, παραθρησκείες, ψεύτικες θρησκείες, λάτρεψαν ψεύτικους θεούς ( νεοπαγανισμός- δωδεκαθεϊσμός ) ή έγιναν σατανιστές και τώρα ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ χωρίς πάτο.

Αλλά Εκείνος έχει πάντα ανοιχτή την ΑΓΚΑΛΙΑ Του και περιμένει την επιστροφή μας, επιστροφή στη φάτνη της  Ορθόδοξης Εκκλησίας σε κάθε χώρα του κόσμου. Περιμένει να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να κάνουμε κέντρο της ζωής μας τον Ιησού Χριστό, την Εκκλησία ( ανεξάρτητα από πρόσωπα ή καταστάσεις ), να γίνουμε Κοινωνοί του Σώματος και του Αίματος Του, να αποκτήσουμε επικοινωνία με την θριαμβεύουσα Εκκλησία των Αγίων, των μαρτύρων, των αγγέλων και της Παναγίας μας μέσω της προσευχής, της αδιάλειπτης προσευχής, μέσω της Αγάπης προς τον πλησίον.

Και χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν τη δική μας βοήθεια, μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολών σε πάνω από 80 χώρες του κόσμου, χώρια τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Εκκλησίας στην Ελλάδα και στη Κύπρο και σε όλες τις ελληνορθόδοξες Μητροπόλεις του κόσμου. Πληροφορίες ΕΔΩ.

Πηγήhttp://ierapostoli.wordpress.com/2009/12/29/surobaja/