Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αγοραστές εμβολίων αναζητεί η Γαλλία

4 Ιανουαρίου 2010

Αγοραστές εμβολίων αναζητεί η Γαλλία

VatopaidiFriend: Στα αζήτητα έμεινε το εμβόλιο…

Εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης, που περισσεύουν, προσπαθεί να διαθέσει σε άλλες χώρες το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο αγόρασε 94 εκατομμύρια ατομικές δόσεις, κόστους 869 εκατομμυρίων ευρώ, διότι είχε εκτιμηθεί ότι θα ήταν αναγκαίες δύο δόσεις του εμβολίου σε κάθε άτομο, προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία έναντι της νέας γρίπης.

Στη συνέχεια όμως οι γιατροί αποφάσισαν ότι αρκεί μία δόση, με αποτέλεσμα η Γαλλία, μία χώρα με πληθυσμό 65 εκατομμυρίων, να έχει σήμερα ένα μεγάλο πλεόνασμα του εμβολίου, το οποίο προσπαθεί να διαθέσει.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Λε Παριζιέν, ότι πούλησε 300.000 εμβόλια στο Κατάρ και πρόκειται να διαθέσει άλλα δύο εκατομμύρια στην Αίγυπτο.

«Είμαστε σε επαφή με άλλες χώρες, όπως την Ουκρανία και το Μεξικό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες οικονομικού χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιασθεί στη Γαλλία κατά της νέας γρίπης 5 εκατομμύρια πολίτες, αναφέρουν πηγές των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η γρίπη Α υπολογίζεται πως έχει σκοτώσει στην Γαλλία 198 ανθρώπους σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου, αλλά η επιδημία έχει σημειώσει αισθητή κάμψη στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1084356&cid=8