Θεολογία και Ζωή

Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς (2)

5 Ιανουαρίου 2010

Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς (2)

VatopaidiFriend: Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το εκπληκτικό βιβλίο του Ιωάννη Μηλιώνη: «Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» ως συνέχεια του πρώτου βιβλίου «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο». Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ένα βιβλίο για παιδιά από 9 ώς 99 χρονών. Το καλύτερο Αντι-Χάρι Πότερ βιβλίο που κυκλοφορεί.

Διαβάστε ένα άλλο απόσπασμα από το βιβλίο…Στάθηκε για μια στιγμή στη διασταύρωση των διαδρόμων μπροστά της και μετά αποφασιστικά έστριψε δεξιά. Οι πόρτες των θαλάμων κλειστές, αριθμημένες, οι μονοί αριθμοί στα αριστερά, 201, 203, 205… Ο διάδρομος κενός, μόνο στο βάθος, στο τελείωμα, μια ανθρώπινη φιγούρα ένστολη και με το αυτόματο όπλο ακουμπισμένο δίπλα φαινόταν να φρουρεί χαλαρά την τελευταία πόρτα του διαδρόμου 20, του δευτέρου ορόφου.

Απέναντι ακριβώς, στα δεξιά του φρουρού, το μεγάλο φωτεινό παράθυρο, που όριζε το τελείωμα του διαδρόμου, έλουζε το χώρο με το εσπερινό φως ενός ήλιου, που αμυδρός έχοντας ξεπεράσει τη μεσημβρία, φαινόταν να αγωνίζεται να κρατηθεί πριν κατρακυλήσει στη δύση του. Πάνω από το παράθυρο το μεγάλο ηλεκτρονικό ρολόι έδειχνε πέντε και δεκατρία λεπτά.

Η γυναίκα σταθεροποίησε το βήμα της. Ούτε πιο γρήγορα, που θα μαρτυρούσε βιασύνη και άγχος, ούτε πιο αργά, που πιθανώς θα αποκάλυπτε σκόπιμη καθυστέρηση, δισταγμό, όχι απόλυτα φυσική ανταπόκριση στα πλαίσια της καθημερινής εργασίας.

Η απόσταση ανάμεσα σ’ αυτήν και στο φρουρό μειωνόταν σταδιακά, αλλά φυσιολογικά, κάτι που φάνηκε κι απ’ την αντίδραση του φρουρού, που δεν άλλαξε τη χαλαρή του στάση.

Η γυναίκα είχε πλέον πλησιάσει αρκετά. Δέκα μέτρα… Ο σκοπός αρκέστηκε να ρίξει μια αδιάφορη ματιά. Πέντε μέτρα… Η πόρτα του φρουρούμενου θαλάμου 212 ήταν πια στα δεξιά της.

-Γεια, είπε η γυναίκα.

-Είσαι η βραδινή βάρδια; ρώτησε ο στρατιώτης χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

-Άλλαξα την Όλγα, αρρώστησε ξαφνικά, είπε η γυναίκα. Κάνεις τον κόπο να μου ανοίξεις την πόρτα; συμπλήρωσε σπρώχνοντας το καρότσι της.

Ο στρατιώτης γύρισε να ανοίξει την πόρτα, ενώ το δεξί χέρι της γυναίκας κινήθηκε αστραπιαία. Σα φίδι τυλίχτηκε γύρω απ’ το λαιμό του άνδρα, ενώ το μεσαίο της δάκτυλο έσφιγγε σταθερά στο ειδικό σημείο, δεξιά της καρωτίδας του. Ο φρουρός φάνηκε να μένει αδρανής, ενώ το στόμα του άνοιγε σε μια κραυγή που δεν βγήκε ποτέ. Με αστραπιαία κίνηση το αριστερό χέρι της γυναίκας άρπαξε από το καροτσάκι με τα φάρμακα τη μεσαία από τις τρεις σύριγγες που ακουμπούσαν έτοιμες στον χαρτοβάμβακα το στρωμένο στην μικρή εμαγιέ λεκάνη στη μέση των υπόλοιπων εξαρτημάτων. Χουφτώνοντας τη σύριγγα σα δολοφονικό μαχαίρι, η γυναίκα βύθισε την άκρη της βελόνας, με ιδιαίτερη μαεστρία στην αριστερή καρωτίδα του θύματος.

-Ένα απλό μυοχαλαρωτικό, μουρμούρισε κοροϊδευτικά. Ένα μυοχαλαρωτικό που θα χαλαρώσει τα πάντα, για πάντα…

______________________________῟

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο:

«Ο Νικ Μάρβελ και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» (Το 2ο βιβλίο της σειράς του Νικ Μάρβελ).
Συγγραφή: Mark Elias Johnes.
Μετάφραση-προσαρμογή: Ιωάννης Μηλιώνης.
Σειρά: Το “παιδικό” μυθιστόρημα.
Χορηγός: Κέντρο Ενοριακής Διακονίας Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών.
Σελίδες: 256.
Τιμή λιανική: 10 €.

Το πρακτορεύουν οι Εκδόσεις Σταμούλη Α. Ε.,
Αβέρωφ 2, Αθήνα (απέναντι από το Πολυτεχνείο),
Τηλ.: 210 5238305.
Αυτοί προμηθεύουν και τα βιβλιοπωλεία.

Μπορείτε να το πάρετε όμως και «επί αντικαταβολή» από την Π.Ε.Γ.
σε όποιον θέλει (ακόμη και 1 αντίτυπο):
Τηλ.: 210 6396665, Fax: 210 6082219.
Η Π.Ε.Γ. κάνει έκπτωση που φθάνει στο 30%
για 7 ή περισσότερα αντίτυπα.