Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ευρώπη

7 Ιανουαρίου 2010

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ευρώπη


Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης, προκαλώντας σειρά σοβαρών προβλημάτων. Από τη Βρετανία μέχρι και την Πολωνία έχουν κλείσει σχολεία, αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων.

Επιδεινώνεται η κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία

Η κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία αυτή την εβδομάδα επιδεινώθηκε σήμερα, ενώ οι ισχυρές χιονοπτώσεις προκαλούν έντονα προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και αεροπορικό δίκτυο της χώρας.

Ο υδράργυρος έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Οξφόρδης, -15 στο Μάντσεστερ, ενώ στη Γλασκόβη άγγιξε τους -9 βαθμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες British Airways και Easyjet ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις τους, παρά το γεγονός ότι τα αεροδρόμια παρέμειναν ανοιχτά. Οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς οι δρόμοι είναι καλυμμένοι από πάγο.

Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, 5.000 σπίτια στο Σάσεξ, το Κεντ και το Σάρεϊ της νότιας Αγγλίας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης

Η Πολωνία, η Ελβετία και η Αυστρία πλήττονται από σοβαρές χιονοστιβάδες, με αποτέλεσμα να αγνοείται άγνωστος αριθμός σκιέρ.

Πολλοί άστεγοι, επίσης, έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία. Στην Πολωνία μονάχα, τα θύματα του ψύχους έχουν ξεπεράσει τα 100.

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στη Γερμανία, όπου αναμένονται θερμοκρασίες μέχρι και 20 υπό το μηδέν.

Πηγή: Nooz.gr