Ορθόδοξη πίστη

Καλλιεργείται στο λαό κουλτούρα απογοήτευσης και συνθηκολόγησης

11 Ιανουαρίου 2010

Καλλιεργείται στο λαό κουλτούρα απογοήτευσης και συνθηκολόγησης

Οταν την 2α Σεπτεμβρίου 2008 ο Πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατίας κ.Δημητρης Χριστόφιας αρχισε τις “συνομιλίες” με τον “συντροφο ” Ταλάτ , αφου προηγουμένως

1. Ειχε πεταξει στον κάλαθο των αχρήστων την συμφωνία της 8ης Ιουλίου του 2006 μεταξυ του Εθνικου Ηγέτη Τασσου Παπαδόπουλου και Γ.Γ. του ΟΗΕ ,την οποίαν ειχε υπογραψει και ο κ. Ταλλατ [ μηπως ηξερε κατι περισσοτερο για το αποτέλεσμα των Προεδρικων εκλογων του Φεβρουαρίου του 2008;] συμφωνα με την οποίαν δεν θα αρχιζαν συνομιλίες αν προηγουμένως δεν επιτυγχάνετο μινιμουμ συμφωνία επι βασικων αρχων μεταξυ των οποίων η μη επανοδος στο απαραδεκτο σχεδιο Ανναν..

2. Ειχε επισκεφθει τον μέντορα του ,Πρωθυπουργο του Η.Β. κ. Μπράουν και ειχε συμφωνήσει μαζύ του οτι αιρει τις απαιτήσεις του Εθνικού ηγέτου Τασσου Παπαδόπουλου περι επαναδιαπραγματευσης του καθεστωτος των Βασεων του Η.Β. στην Κυπρο.

3. Ειχε αποδεχθει ήδη την παραμονη εποίκων [ειχε αναφερει τον αριθμό 50000]

4. Ειχε αποδεχθει την εκ περιτροπής Προεδρία μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων [στην ουσία Τουρκων..]

5. Ειχε αποδεχθει τα δύο stage

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΣΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕς ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΕΔΕΚ…

ειχαμε εναντιωθει με σκληρότητα σε αυτον το καταστροφικον κατήφορο και ειχαμε προβλέψει το αδιέξοδο αυτων των απαραδεκτων “συνομιλιων”

[Οταν λεω είχαμε δεν χρησιμοποιώ κανενα “πληθυντικον μεγαλοπρεπείας” Με το “ειχαμε” απλα σημειωνω την τεράστιαν πλειοψηφία του Ελληνικου Λαού [του Κυπριακου συμπεριλαμβανομένου και φυσικα και τεράστιου ποσοστου των οπαδων -ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ]

Στη συνέχεια και κατα την πορεία των πρώτων “συνομιλιών” διεφανη και η αστοχία των ενεργειων του κ.Προέδρου της Κυπριακης Δημοκρατίας αλλά και η απαραδεκτη περιφρονιση και προς τον κ.Πρόεδρο, του “συντρόφου”[πρωην πλεον κατα δηλωσιν του ] Ταλάτ.

Εκληθη τότε ο κ Πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατίας να διακόψει αυτην τη επικινδυνη κωμωδία.

Στη κατευθυνση αυτη , εκτος των άλλων, δημοσιεύθησαν δύο κείμενα , το ένα απο τον καθηγητη Βασιλη Φίλια με τιτλο “Χριστοφιας ο Τσαμπερλαιν της Κυπρου και [να μου επιτρέψτε την καταγραφην ] ενα δικό μου με τίτλο .”Δημητρης Καταστροφιας” [ Χριστοφιας] Οι “αγανακτισμένες” επιθεσεις και ειρωνίες που εδέχθημεν , γραπτές και προφορικές ,ηταν κατι το απιστευτο.

[Αλα το σημερινο μας θεμα δεν ειναι αυτες οι επιθεσεις.]

Στη συνεχεια και οταν ο κ.Πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατίας αρχισε να αντιλαμβανεται το αδιέξοδο και ιδία μετα την ομιλία του περυσι στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, δηλωσαμε οτι θα ειμεθα στο πλευρό του σε καθε σωστη ενεργεια του

Λυπούμεθα να σημειωσουμε οτι ο κ. Πρόεδρος αντι να αντιληφθει που καταστροφικα οδηγει την Κυπριακη Δημοκρατία η τακτική του ,διατυπώνει πάλιν , τα πολυ επικινδυνα που αναφέρονται στο συνημμένο κείμενο.

Με όλον τον σεβασμό προς το ύψιστο Αξίωμά σας Κυριε Πρόεδρε της Κυπριακης Δημοκρατίας, δηλώνουμε οτι οι ενεργειες αυτες δεν ειναι απλα επικινδυνες , αλλα αγγιζουν τα ορια της οικιοθελους παραιτησης απο κάθε ιχνος αντίστασης στον πολυπολιτισμικο νεοταξικο ιμπεριαλισμο, κατι που δεν ανεχεται ο Ελληνικος Λαος [του Κυπριακου συμπεριλαμβανομενου]

Οι ηγετες κυριε Πρόεδρε δεν καλλιεργουν ηττοπαθεια αλλα αγωνιζονται ως μπροσταρηδες. Τρανό παράδειγμα ο Εθνικός ηγέτης Τασσος Παπαδόπουλος που κι εσεις ειχατε την ευτυχία , τότε, να στηριξετε στην Πατριωτική του προσπάθεια.

Αν δεν το κανετε , εστω και τωρα, μας ξαναδίνετε το δικαίωμα να σας πουμε παλι Τσάμπερλαιν της Κυπρου και Καταστροφια .

Και αυτο ομως αφορά εσας και ειναι απογοητευτικο για τον περηφανο Κυπριακο Λαό που με την ψηφο του [αλλα συμφωνα με τις προεκλογικες σας δεσμευσεις ]σας έφερε στην εξουσία .

Πρέπει ομως να γνωρίζετε καλλιτερα απο μας οτι αυτος ο περιφημος Κυπριακος Λαος ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ την απαραδεκτη λύση που του προπαγανδίζετε τρεμοντας τον ιμπεριαλισμό και ,εσεις θα εξαφανιστείτε πολιτικά στα ταρταρα της Ιστορίας .

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Πηγή: http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6647&catid=3&Itemid=86