Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής

12 Ιανουαρίου 2010

Δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής

 Δολοφονήθηκε απόψε στην Κύπρο ο Άντης Χατζηκωστής, διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου ΣΙΓΜΑ και η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Σημερινή».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει τα ΑΠΕ η δολοφονία διαπράχθηκε από δύο άτομα που είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του σε προάστιο της Λευκωσίας, πολύ κοντά στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας. Ο ένας από τους δράστες πλησίασε το θύμα μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του για να μπει στο σπίτι του γύρω στις 8.30 μ.μ. και έριξε εναντίον του δυο πυροβολισμούς.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα οι δύο δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή της δολοφονίας επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Η περιοχή της δολοφονίας έχει αποκλεισθεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.

Στη σκηνή του φόνου μετέβησαν αξιωματούχοι του κράτους, μεταξύ των οποίων Υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Αντης Χατηζκωστής, 43 χρόνων, ήταν γιος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Κωστή Χατζηκωστή, που βρίσκεται στην Ελλάδα και επιστρέφει αργότερα απόψε στην Κύπρο. Ο Κωστής Χατζηκωστής θεωρείται ότι έχει σημαντική επιρροή στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου. Τα συγκροτήματά του είχαν στηρίξει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και το «όχι» στην Κύπρο.

Πηγή: pressgr.eu