Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ισχυρή έκρηξη στη Γενική Γραμματεία Τύπου

16 Ιανουαρίου 2010

Ισχυρή έκρηξη στη Γενική Γραμματεία Τύπου

Έκρηξη βόμβας στη Γενική Γραμματεία Τύπου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, σημειώθηκε στις 23.41 το βράδυ της Παρασκευής.

O αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μεσαίας ισχύος, εξερράγη στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο κτίριο (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου, φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δυο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.

Δεν υπήρξαν τραυματίες. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Το πρώτο έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter γύρω στις 11.25 και το δεύτερο – λίγα λεπτά αργότερα – στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna. Ο άγνωστος ενημέρωσε ότι επρόκειτο να εκραγεί μηχανισμός, αλλά δεν αναφέρθηκε σε κάποια οργάνωση.

Άνδρες της αστυνομίας εκκένωσαν την περιοχή, η οποία παρέμενε αποκλεισμένη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εξερράγη μηχανισμός στο προαύλιο του Κοινοβουλίου – επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την επίθεση καταδίκασε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

«Δυστυχώς κάποιοι έχουν βάλει στόχο την ίδια τη Δημοκρατία», δήλωσε, κάνοντας λόγο για «σκοταδισμό». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δράστες θα βρεθούν και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την προστασία του πολίτη, από το αρμόδιο υπουργείο. «Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι να μας τρομοκρατούν, πράγμα που δεν πρέπει να συμβεί, γιατί είναι σαν να παίζουμε το παιχνίδι τους», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να σταματήσουμε να θωρακίζουμε τη Δημοκρατία» έναντι τέτοιων πράξεων.

Πηγή: Nooz.gr