Σχόλια αναγνωστώνΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ!

26 Ιανουαρίου 2010

ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ!

Κάποια “εθνομητέρα” μας, είπε απόψε στην Βουλή, απαιτώντας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου «δεν μπορεί να κλείσει χωρίς ενόχους και χωρίς τιμωρία».

Βέβαια, η προσέγγιση που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την οποία έχει κυρώσει (τύποις, μάλλον) και η χώρα μας, είναι λίγο διαφορετική: «Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα όπως η υπόθεσίς του δικασθή δικαίως, δημοσία και εντός λογικής προθεσμίας υπό ανεξαρτήτου και αμερολήπτου δικαστηρίου, νομίμως λειτουργούντος, το οποίον θα αποφασίση είτε επί των αμφισβητήσεων επί των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του αστικής φύσεως, είτε επί του βασίμου πάσης εναντίον του κατηγορίας ποινικής φύσεως… Παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώον μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του.» (Άρθρο 6, παράγραφοι 1 και 2) Αυτή είναι η άλλη φωνή, η φωνἠ της λογικής και της δικαιοσύνης. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η φασιστική αλλοφροσύνη από διάφορους πατέρες, μητέρες και… αδερφές (του ελέους, εννοείται!!!) του έθνους.

Ένας φοιτητής νομικής

ΥΓ. Ακούστηκαν και διάφορα άλλα φαιδρά στον “ναό της δημοκρατίας”, όπως για παράδειγμα κάτι ψεμματάκια σχετικά με κάποια ακίνητα στην Χαλκιδική και η “ομηρία” υπό την οποία υποτίθεται πως βρίσκονται κάποια καημένα αρπακτικά που πάνε να φάνε και το χέρι που τα ταϊζει, αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος…