Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Οι παγετώνες δεν θα εξαφανιστούν το 2035 (δείτε δύο πανέμορφες φωτογραφίες από παγετώνες)

26 Ιανουαρίου 2010

Οι παγετώνες δεν θα εξαφανιστούν το 2035 (δείτε δύο πανέμορφες φωτογραφίες από παγετώνες)

Ο πρόεδρος των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την κλιματική αλλαγή, παραδέχτηκε το λάθος των ειδικών που υποστήριξαν ότι οι παγετώνες στα Ιμαλάια μπορεί να εξαφανιστούν μέχρι το 2035.

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός επιστημόνων αμφισβήτησε πρόσφατα τους σχετικούς υπολογισμούς για το 2035, ενώ ανακοίνωσαν στο BBC ότι σκοπεύουν να επανεξετάσουν το ζήτημα. Το σχετικό θέμα που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 5 Δεκέμβρη, έχει κάνει το γύρο όλων των ιστοσελίδων που ασχολούνται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Παρόλα αυτά η γενική εικόνα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις αρνητικές επιπτώσεις, που δεν είναι παρά αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ανθρώπου κατά τις τελευταίες δεκαετίες, δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα.

Τέτοια λάθη πολλές φορές δίνουν τη δυνατότητα στις μεγάλες βιομηχανίες αλλά και τις ίδιες τις κυβερνήσεις των χωρών να αμφισβητούνε το σύνολο των σχετικών συμπερασμάτων της επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να αποφύγουνε τις ευθύνες και την υποχρέωση να λάβουνε τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσουν την κατάσταση.

Πηγή: http://www.blueplanet.gr/index.php?ID=VhILOV1imAnM7o22&Rec_ID=965