Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εξεταστικές: Ο καλύτερος αντιπερισπασμός για να μην παρακολουθεί ο κόσμος τί γίνεται με την οικονομία (ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ)

29 Ιανουαρίου 2010

Εξεταστικές: Ο καλύτερος αντιπερισπασμός για να μην παρακολουθεί ο κόσμος τί γίνεται με την οικονομία (ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ)

Goldman Sachs. 85, Broadway Street. New York, USA.

Κάπου εκεί τις τελευταίες ημέρες του 2009 ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και επιχειρησιακό διευθυντή (CΟΟ) της Goldman Sachs κ. Gary D. Cohn, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και είχε επαφές με Έλληνες τραπεζίτες, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα να συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου το 2010 και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αναλαμβάνοντας στην ουσία τη στήριξη των ελληνικών τίτλων στις διεθνείς αγορές.

Η πληροφορία που ήθελε τον κ. Gary Cohn, να ξαναβλέπει προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου πριν δέκα μέρες περίπου, φαίνεται ότι δεν άρεσε σε ανταγωνιστές της μεγάλης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Στελέχη άλλων ξένων τραπεζών διαμήνυσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τη δυσαρέσκειά τους για τα πάρε-δώσε με την Goldman Sachs.

Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά χρέους, είναι ένα θέμα που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς γιατί πολύ απλά η χώρα χρειάζεται όλους τους μεγάλους ξένους οίκους.

Τα αποτελέσματα αυτών των…ιδιαίτερων και προσωπικών (?) συναντήσεων Γ.Παπανδρέου – Gary Cohn ….τα είδαμε! Το κόστος δανεισμού εκτινάχτηκε σε ιστορικό ρεκόρ από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!!!

Προχθές δε το Δημόσιο δανείστηκε με το πρωτοφανές και θηριώδες επιτόκιο 6,2% . Μας δάνεισαν αλλά ….μας έγδαραν…!

Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε…καινούργιες εξεταστικές !

Σχόλιο αναγνώστη: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Το ΣΥΣΤΗΜΑ Πασοκ πήρε μπρος και πάει να ιταλοποιήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.Ο ΓΑΠ (Γιώργος/JeffreyΑνδρέα Παπανδρέου) γνωρίζει πως εάν η επικαιρότητα παραμένει στα οικονομικά δεν έχει ελπίδες να την βγάλει καθαρή.!!!

Πηγή: http://www.politis-gr.com/?p=572