Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ο Τρωκτικός γράφει: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ο χαρδαβέλλας

31 Ιανουαρίου 2010

Ο Τρωκτικός γράφει: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ο χαρδαβέλλας

Οι βατοπαιδινοί πατέρες.

Μια εκπομπή που αποτελεί την κακοποίηση της Ελληνικής τηλεόρασης – και την κατάντια της – έκανε ο Κώστας Χαρδαβέλλας που ήθελε να βγάλει σκάνδαλο για την Ι.Μ. Βατοπαιδίου αλλά δεν του βγήκε. Και έχει δίκιο ο Β. Παλαιοκώστας που λέει ότι όσα κάνει ένας δημοσιογράφος σε μια στιγμή δεν θα τα κάνει αυτός ακόμα και αν είχε δέκα ζωές. Ο Χαρδαβέλλας έθεσε σε αμφισβήτηση ένα μοναστήρι που η αλήθεια είναι ότι γιγαντοποιήθηκε και αποτελεί πρότυπο ανακαίνισης ενός βυζαντινού μνημείου. Ο άνθρωπος έβγαλε ότι οι μοναχοί δολοφονούν κάποιους γέροντες(!) ότι… βιάζουν κοριτσάκια (στο άβατο;) και ότι υπάρχει μια συμμορία που ελέγχει όλη την …οικουμένη. Αυτά τα πράγματα ΧΩΡΙΣ κανένα στοιχείο ακούστηκε σε όλο το πανελλήνιο. Λογικά θα έπρεπε να μπούνε με τα ελικόπτερα να τους συλλάβουν όλους τους μοναχούς για σύσταση εγκληματικής συμμορίας! Αλλά κανένας δεν είδε έστω και ένα στοιχείο παρά μόνο λόγια του…αέρα. Υποστηριχτής ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης που έριξε τέτοια λάσπη η οποία στιγματίζει την δημοσιογραφική του πορεία. Δεν γίνεται ρε Βαξεβάνη να μιλάς για βιασμούς και ΕΝΩ ξέρεις ότι αυτά δεν ισχύουν. Έπρεπε να γνωρίζεις ότι για άλλες υποθέσεις έγιναν δικαστήρια και αθωώθηκαν μοναχοί που τώρα έχουν φύγει από την ζωή. Έπρεπε να ξέρεις ότι ο Κύπρου Χρυσόστομος δεν θέλει να ακούει για Βατοπαίδι και δυστυχώς έριξε λάσπη σε μοναχούς επειδή φοβόταν ότι θα χάσει τον θρόνο από τον Λεμεσού Αθανάσιο. (VatopaidiFriend: Και ήταν λογικό να φοβάται ο φίλος του κ. Γιοσάκη – μιλάμε για τον Χρυσόστομο Κύπρου -, αφού στις αρχιεπισκοπικές εκλογές ο Λεμεσού είχε το 49% των ψηφισάντων λαϊκών, ενώ αυτός μόνο το 4% (!!!), κι όμως βγήκε αρχιεπίσκοπος Κύπρου (!!!) χάρη στο εκλογικό σύστημα που ακολουθείται. Άλλον ήθελε ο κοσμάκης, και άλλον το “αδελφάτο”!!!!! Δείτε: Ο Γιοσάκης έκανε… παπάδες και στην Κύπρο http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=59839912 και Άγριον Πνεύμα http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=1671,printer.html&-V=makarios. Σας αφήνουμε να κάνετε μόνοι σας μια σύγκριση των δύο προτύπων – του Αθανάσιου Βατοπαιδινού (κάντε ΚΛΙΚ: Το παιδί του +Γέροντα Ιωσήφ στην Κύπρο: Πανιερώτατος Λεμεσού Αθανάσιος και “Αγία Σκέπη”: Η θεραπευτική κοινότητα του βατοπαιδινού μητροπολίτη Αθανάσιου Λεμεσού για τα παιδιά που είναι εξαρτημένα από τα ναρκωτικά) και… του “εθνάρχη” – με την ψήφο 4% του λαού !!! – “Χρυσοστόμου” http://polemarchos.wordpress.com/.) Πόσο κουτόχορτο να μασήσουμε πια; Χωρίς κανένα στοιχείο και με ένα video που δεν έδειχνε τίποτα περισσότερο από μια διάλεξη του Καραμανλή όπως τον έχουμε συνηθίσει. Να κουνάει τα χέρια του(επικοινωνιακά) και να λέει ότι πρέπει να διαφυλάξουμε το Άγιον όρος. Και όμως ακόμα και αυτό ποινικοποιήθηκε. Λες και αν ο Καραμανλής ήθελε να κάνει λαμογιά θα την έλεγε on camera.

Ήθελαν να μας πείσουν ότι ο Καραμανλής μιλούσε για την ανταλλαγή και τις κομπίνες που θα έκαναν όλοι μαζί όμως το ίδιο το video τους διαψεύδει(παρότι μονταρισμένο). Λέει μέσα ότι ακολουθούμε τους νόμους κατά γράμμα. Το θέμα θα ήταν αν έλεγε ότι παραβιάζουμε τους νόμους. Όμως ο Καραμανλής είπε το ορθόν. Αλλά πάλι το θεώρησαν σκάνδαλο!

Και το έχουμε πει ότι σε τέτοια θέματα που άπτονται άμεσα με την θρησκεία πρέπει να είμαστε δύο και τρεις φορές προσεχτικοί. Τι θα γίνει λοιπόν αν ο Κ.Χαρδαβέλλας χάσει την δίκη στην μήνυση που θα του γίνει; Θυμηθείτε το, ότι θα την χάσει. Αλλά τον εντυπωσιασμό τον έκανε και διέσυρε ανθρώπους και ανθρώπους. Επειδή έτσι του είπαν.

Πήρε συνεντεύξεις από μοναχούς που δυστυχώς είναι πιο…κοσμικοί από τους κοσμικούς και κάποιοι άλλοι είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου και έκανε εκπομπή. Σαν να ακούς τις καταγγελίες που θα έκανε ο “εθνικός star”. Μόνο που αυτόν δεν θα τον έπαιρναν στα σοβαρά ενώ αυτούς που δεν τους ξέρουν οι ίδιοι (ενώ όλο το Άγιον Όρος τους γνωρίζει) τους καθιστά…εισαγγελείς.

Το έχουμε ξαναπεί. Το Άγιον Όρος είναι το περιβόλι της Παναγίας. Άρα όποιος θέλει να πει κάτι πρέπει να είναι περισσότερο σίγουρος από…σίγουρος. Αλλιώς σκανδαλίζει τον κόσμο. Και μην μας πει ότι τον κόσμο τον σκανδαλίζουν κάποιοι μοναχοί. Δεκτόν. Αλλά θα κριθούν και αυτοί. Και πιο αυστηρά.

Όπως θα έχετε δει εμείς δεν ασχολούμαστε με εκκλησιαστικά θέματα. Είναι λόγοι αρχής. Έχουμε κάνει τόσα πολλά που τέτοιο βάρος δεν το σηκώνουμε. Ας το σηκώσει ο ….Χαρδαβέλλας και τα ufo του…

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_281.html