Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Όταν οι δημοσιογράφοι ξεπέφτουν…

2 Φεβρουαρίου 2010

Όταν οι δημοσιογράφοι ξεπέφτουν…

Ήταν πραγματικά λυπηρό να βλέπεις έναν από τους πιο παλιούς και έμπειρους δημοσιογράφους να πέφτει τόσο χαμηλά όσο ο Κώστας Χαρδαβέλλας την περασμένη Τρίτη 26 Ιανουαρίου στην εκπομπή του «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και με θέμα την υπόθεση της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Η αλήθεια είναι ότι την σοβαρότητά του την αμφισβητούσα τα τελευταία χρόνια ένεκα εκείνων των εκπομπών/ερευνών του ιπτάμενους δίσκους, … μπλε και πράσινα ανθρωπάκια (εξωγήινους) και όλα τα συναφή.

Όμως δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα υποπέσει σε τέτοιο ατόπημα! Δεν επιτρέπεται ένας δημοσιογράφος με τέτοια διαδρομή και εμπειρία να «βγάζει» στον αέρα εκπομπή με τέτοιο ευαίσθητο θέμα χωρίς επαρκή και καλά τεκμηριωμένα στοιχεία.

Η προχειρότητα ήταν εμφανέστατη καθ’όλη τη διάρκεια της ενώ εν τέλει κατάντησε να είναι ένας υβριστικός μονόλογος εμπαθών ανθρώπων κατά του Γέροντος Εφραίμ, του Πατρός Αρσενίου αλλά και όλης – εν κατακλέιδι – της Βατοπαιδινής αδελφότητας.

Όλα τα παραπάνω με οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:

1. Ότι έχουμε αν κάνουμε με μία – χειρίστης ποιότητας – προπαγάνδα κατασυκοφάντησης των εν λόγω μοναχών. Είναι τυχαίο άραγε ότι παίχτηκε μόλις 1-2 μέρες μετά την ανασύσταση εξεταστικής επιτροπής στη βουλή για την υπόθεση της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου;

2. Ο Κ. Χαρδαβελλάς στερείται στοιχειώδους επαγγελματικής & δημοσιογραφικής δεοντολογίας όταν αφήνει να ακούγοναι τόσο αισχρά και χυδαία πράγματα χωρίς αποδείξεις.

3. Ο Γέροντας Εφραίμ και η Βατοπαιδινή αδελφότητα έχουν ισχυρούς εχθρούς στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής, θρησκευτικής, κοινωνικής αλλά και οικονομικής ζωής αυτού του τόπου.

Τελειώνοντας θέλω να προσθέσω ότι οι επίορκοι, οι πονηροί, οι κλέφτες, οι ψεύτες, οι συκοφάντες, οι προδότες, οι ακόλαστοι έχουν γίνει κριτές και τιμητές όλων μας και εμείς καθόμαστε και τους παρακολουθούμε ατάραχοι.

Πρέπει να αντιδράσουμε όσο είναι καιρός ακόμα γιατί όλα έχουν ένα όριο.

Και αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό: Είναι ποτέ δυνατόν να πιστεύσει κάποιος λογικός άνθρωπος ότι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου φταίνε 2 μοναχοί;!!!

Όλα αυτά είναι σημάδια μεγάλης παρακμής τους Έθνους μας. Και ως γνωστόν, τις μεγάλες εθνικές καταστροφές μας τις πάθαμε σε τέτοιες περιόδους. Ας διαβάσουμε και λίγο ιστορία, δεν βλάπτει!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ιωάννης