Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Λυσσομανά ο διάβολος κατά της Εκκλησίας

15 Φεβρουαρίου 2010

Λυσσομανά ο διάβολος κατά της Εκκλησίας

VatopaidiFriend: Αύριο αρχίζει η Σαρακοστή. Στο Άγιο Όρος, αυτή την περίοδο, οι πατέρες, αντιμετωπίζουν τους πιό σκληρούς δαίμονες, τους ῾αθωνίτες᾽, όπως τους λένε. Εμείς όμως έξω στον κόσμο, φαίνεται ότι τους αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Καλή Σαρακοστή και μην φοβάστε.

1. Αρχή με το ξήλωμα του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

Ενώ η τότε κυβέρνηση είχε υποσχεθεί διάλογο με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και ενώ ο τελευταίος βρισκόταν εκτός Ελλάδος επιβάλλεται άμεσα η αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες με πρόφαση τα προσωπικά δεδομένα. Όμως κανείς δεν ανέφερε και δεν αναφέρει ότι το παγκόσμιο Ισραηλιτικό συμβούλιο ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο ναα συναινέσει!!! Αλλά και γιατί να φοβάται κανείς να κρύψει την πίστη του; Μήπως είναι κατά της πλειοψηφίας; Γιατί σίγουρα αν ήταν πλειοψηφία δεν θα φοβόταν. Και λέμε και ξανατονίζουμε όχι διαφορετική αλλά κατά. Ποτέ στην χώρα μας δεν θίχθηκε αλλόθρησκος εκτός παρεξηγήσεων όχι διαφορετικών και από αυτές που συμβαίνουν ακόμη και σε μία οικογένεια.. Επομένως εποφθαλμιούν αξιώματα ώστε να αλλιώσουν την πλειοψηφία. Διότι η πλειοψηφία έχει δικαίωμα να γνωρίζει και να επιλέγει ποιόν ψηφίζει ώστε και να την αντιπροσωπεύει.

2. Το Βατοπαίδι

Ασχέτως των επιμέρους λεπτομερειών που αποδεικνύουν την επίβουλη συκοφαντική επίθεση,την κακοήθεια αλλά και το χαμηλό επίπεδο των πολιτικών θα πρέπει να γνωρίζει κάθε χριστιανός ότι αυτά για τα οποία κατηγορείται η εν λόγω Ιερά Μονή κατηγορούνται όλες οι Ιερές Μονές και η Εκκλησία ολόκληρη. Είτε δόσει κανείς λοιπόν αφορμή είτε δεν δόσει για αυτούς οι οποίοι υποκίνησαν και υποκινούν την όλη ιστορία ο σκοπός είναι προκαθορισμένος. Ευθύνη λοιπόν έχει και η διοικούσα Εκκλησία που σιωπά ή και κατηγορεί αλλά και το μέρος του λαού που αρέσκεται σε συκοφαντίες κ.τ.λ. Όμως ο σοφός λαός και όχι ο μωρός όπως μας έχουν καταντήσει λέει: Εκεί που είσαι ήμουν και εκεί που είμαι θα έρθεις.

Οι υποκινητές λοιπόν είναι ξενόφερτες ιουδαϊζουσες ιδεολογίες που κατατάσσουν την Εκκλησία εσκεμμένως και υποχθονίως στους πλουσίους κτ.λ. λες και είναι ένα πρόσωπο. Ενώ λοιπόν η περιουσία της Εκκλησίας και των μοναστηριών είναι όλων των χριστιανών την προσωποποιούν οι αντίχριστοι ώστε άλλοι να συκοφαντήσουν και άλλοι να βάλουν χέρι και εκεί.

Είναι όντως μεγαλύτερος ο πλούτος εκεί όπου συνεισφέρουν οι πολλοί. Όμως εμείς οι χριστιανοί που δίνουμε απαιτούμε οι διαχειριστές να τον διαχειρίζονται και σωστά αλλά και να τον προστατεύουν. Και είναι αλήθεια ότι οι αντίχριστοι δεν επιτρέπουν την σωστή διαχείριση της περιουσίας αυτής αλλά και δεν το θέλουν. Δεν μπορεί να γίνει διαχείριση όταν ζητούν να βάλουν μονίμως χέρι με συκοφαντική πρόφαση την κακοδιαχείριση. Όσες φορές έδωσε η Εκκλησία περιουσία την κατασπάραξαν και τίποτα δεν έκαναν για τους φτωχούς. Οπότε και οι διαχειριστές φοβούνται. Γιατί για να γίνει διαχείριση μίας τόσο μεγάλης περιουσίας πρέπει ή να συμμετέχει και το κράτος το οποίο θα πρέπει να αποτελείται από χριστιανούς αφού έτσι ορίζει η πλειοψηφία ή να δώσουν ελευθερία στην διαχείριση. Το πρώτο δεν γίνεται γιατί στο κράτος μέσω μηχανορραφιών πλεονάζουν οι κακοήθεις οι άθεοι και οι κλέφτες και οι συκοφάντες αλλά και ελευθερία δεν θέλουν να δώσουν γιατί έτσι θα χαλάσει η συκοφαντία κατά της Εκκλησίας. Ενδεχομένως κάτι τέτοιο έγινε με το Βατοπαίδι όπου αποδείχθηκε ότι η διαχείριση από έντιμους ανθρώπους και με τη συνδρομή του κράτους (που μία φορά λειτούργησε γρήγορα και σωστά και βγήκε «σκάνδαλο») γίνονται θαύματα. Από την άλλη ενδεχομένως ενυπήρχε ο κίνδυνος της εκκοσμίκευσης και της αλλοίωσης του ησυχαστικού πνεύματος. Άλλο όμως το ενδεχόμενο λάθος ή ο κίνδυνος εκκοσμίκευσης και άλλο το σκάνδαλο. Αλλά και στην Ορθοδοξία αλάθητο δεν έχουμε. Μόνο ο πάπας και οι έχοντες το πνεύμα αυτού έχουν ή και το απαιτούν..

3. Το Καθολικό της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρα χωρίς σταυρό!!!

4. Με εντολή Υπουργού αφαιρείται ο σταυρός από το εθνόσημο των Σωμάτων Ασφαλείας

5. Σχολείο απαγορεύει σε κοριτσάκι να φοράει σταυρό, ενώ επιτρέπει τα ‘βραχιολάκια’ των Σιχ

Σχολείο στην Αγγλία, είπε σε ένα κοριτσάκι να αφαιρέσει ένα σταυρουδάκι που φορούσε, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει τα παιδιά Σιχ να έρχονται στο σχολείο με τα δικά τους χαρακτηριστικά βραχιολάκια (τα bangles), που δηλώνουν την θρησκεία τους.

Η 8χρονη Lauren Grimshaw-Brown διατάχθηκε να βγάλει από το λαιμό της ένα σταυρουδάκι, για λόγους ‘υγείας’ και ‘ασφάλειας’.Αλλά έξαλλη η μητέρα της 8χρονης (στην φωτογραφία πάνω: τοκοριτσάκι δείχνει το ‘επικίνδυνο’ σταυρουδάκι) κατηγόρησε το σχολείο ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, διότι επιτρέπουν στα παιδιά από άλλες θρησκείες να φορούν κοσμήματα για θρησκευτικούς λόγους.

«Είμαστε μια χριστιανική οικογένεια και τα παιδιά μου φορούν σταυρουδάκια στο λαιμό τους», είπε.

«Ο δάσκαλος είπε στην Lauren να βγάλει το σταυρό που φορούσε επειδή προφανώς δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φορούν κοσμήματα.

6. Είχε αντικαταστήσει το Πάτερ ημών με ποιήμα του Ρίτσου

Αθώωσε τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τη Στέλλα Πρωτονοταρίου, τη διευθύντρια του σχολείου της Γκράβας που είχε αντικαταστήσει το Πάτερ ημών με ποιήμα του Ρίτσου, με πρόφαση αυτή της πολυπολιτισμικής παιδείας!

Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης η Υπουργός Παιδείας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την ικανοποίησή μου για ένα σημαντικό θέμα για το οποίο εξαρχής είχα εκφράσει ξεκάθαρα την υποστήριξή μου. Η δικαίωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου, μιας Δασκάλας με κεφαλαίο Δ είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, μια και η συζήτηση για την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε αυτή τη διαδικασία είναι καταλυτικός και η πολιτεία σήμερα είναι κοντά του”.

7. Προσφεύγουν στο Συνήγορο του Πολίτη για την απομάκρυνση των Θρησκευτικών Συμβόλων Προβληματισμός στην Ιεραρχία

Τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για την απομάκρυνση των Θρησκευτικών Συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες και την κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου ζητάει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Η εν λόγω οργάνωση με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως τέσσερις γονείς (τρεις Έλληνες πολίτες και ένας αλλοδαπός) έχουν υποβάλει μέσω του ΕΠΣΕ σχετικές αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη «για να διαμεσολαβήσει ώστε να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τις τάξεις και να καταργηθεί η πρωινή προσευχή και ο εκκλησιασμός σε ώρες σχολείου από τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους στην Περιφέρεια της Πρωτεύουσας και στη Θεσσαλονίκη».

Το αίτημα υποβλήθηκε με βάση την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων από σχολείο στην Ιταλία, στην υπόθεση Lautsi v. Italy (προσφυγή 30814/06 – απόφαση 3 Νοεμβρίου 2009), στην οποία το ΕΠΣΕ είχε κάνει παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ως τρίτος. Παράλληλα, βασίστηκε και στην ερμηνεία του Συντάγματος που έχει κάνει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Μιχάλης Σταθόπουλος.

Στο μεταξύ, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως δύο γονείς (Έλληνες πολίτες) έχουν υποβάλει μέσω του ΕΠΣΕ αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη για να διαμεσολαβήσει ώστε να ανατραπεί απόφαση διευθυντή σχολείου ο οποίος αποφάσισε αυθαίρετα το Νοέμβριο 2009 να υποχρεώσει μαθήτρια λυκείου της Πρωτεύουσας να παρακολουθήσει το μάθημα θρησκευτικών, απορρίπτοντας το αίτημα των γονέων της για την απαλλαγή της επισημαίνοντας πως η μαθήτρια κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε απαλλαγεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με ανακοίνωσή του το ΕΠΣΕ απευθύνει δημόσια έκκληση και προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου «να εφαρμόσει όσα δηλώνει πως αποτελούν πολιτική της κυβέρνησης (και είναι συμβατά με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) εκδίδοντας αμέσως σχετικές εγκυκλίους, ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Η είδηση για την προσφυγή πολιτών στο Συνήγορο του Πολίτη με αίτημα την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες και την κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού κατά τη διάρκεια του ωραρίου των σχολείων προκαλεί προβληματισμό στους κόλπους της Ιεραρχίας.

Αρκετοί μητροπολίτες σε ιδιωτικές τους συζητήσεις διατυπώνουν ανοιχτά τον προβληματισμό τους για το μέλλον του μαθήματος των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις που επέφερε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η υπόθεση του Εσταυρωμένου στην Ιταλία.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ιεράρχες που σκέπτονται να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για αυτό το μείζον ζήτημα σημειώνοντας ότι «καλό θα ήταν ο Μακαριώτατος να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας και για την προάσπιση των δικαίων της τις καλές σχέσεις που έχει οικοδομήσει με την κυβέρνηση».

8. ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία

Στον χώρο της HELEXPO (Διεθνής Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης) πραγματοποιείται αυτό το τετραήμερο η διεθνής έκθεση POLIS (αφορά τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κυρία Θεοδώρα Τζάκρη , (όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της Helexpo την Πέμπτη 26/11/2009 το απόγευμα) και μάλιστα παρουσία του Δημάρχου κ.Παπαγεωργόπουλου και του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη.

Παρατηρείστε προσεκτικά τις σημαίες στα ανθρωπάκια.

Όπως μπορείτε να δείτε ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία ενώ ΟΛΑ τα υπόλοιπα ανθρωπάκια ΦΕΡΟΥΝ κανονικά στο κέντρο το σήμα της κάθε σημαίας. (πχ η τουρκική την ημισέληνο, η αλβανική τον αετό κλπ).

Και για να μην ισχυριστούνε ότι το λάθος έγινε μόνο στις γιγαντοαφίσες, παραθέτουμε το σήμα της POLIS από την επίσημη σελίδα της HELEXPO όπου επίσης απουσιάζει ο σταυρός από την Ελληνική σημαία (υπάρχουν μόνο μπλε άσπρες λωρίδες).

http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=1187

KAI TI KANOYME;

Η Κυρία Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, κάλεσε τους μαθητές να καταγγέλλουν τους Καθηγητές των κάθε φορά που αισθάνονται ότι καταπιέζονται για να συμμετάσχουν στην πρωϊνή ποροσευχή!

Ένας αναγνώστης