Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κύπρος: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία Χατζηκωστή

25 Φεβρουαρίου 2010

Κύπρος: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Οκτώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν στην Έλενα Σκορδέλη και τον Τάσο Κρασοπούλη για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του κυπριακού εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ».

Οι κατηγορίες αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών και πυροβόλου όπλου. Οι δύο κατηγορούμενοι –που είναι αδέρφια- δήλωσαν αθώοι.

Ο εισαγγελέας Σάββας Μάτσας ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την συνέχιση της δίκης τους τον Ιούνιο του 2010.

Ο δικηγόρος του Τ. Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου είπε ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να πληρώσει μέχρι και 250.000 ευρώ εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος. Ο συνήγορος της Ελ. Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού αναφέρθηκε σε χρηματική εγγύηση και κατ’ οίκον περιορισμό της πελάτισσάς του έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο θα αποφασίσει αύριο αν τα δύο αδέρφια θα παραμείνουν υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στις 7 Ιουνίου 2010.

Ο άλλος κατηγορούμενος Ανδρέας Γρηγορίου δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο Γρηγορίου θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 21 Απριλίου οπότε θα απαγγελθούν και σε εκείνον οι κατηγορίες.

Πηγή: naftemporiki.gr