Ορθόδοξη πίστη

Ο Γάμος του Κωνσταντινου και της Ευγενίας στο Τζέμπερ

7 Μαρτίου 2010

Ο Γάμος του Κωνσταντινου και της Ευγενίας στο Τζέμπερ

Η Βάπτιση της Ευγενίας

Η Βάπτιση της Ευγενίας

Όταν πριν 4 χρόνια πρωτοπήγα στο Τζέμπερ, μια πόλη με ένα εκατομμύριο κατοίκους, βρήκα μόνο τρεις οικογένειες Χριστιανών, καθώς το 95 % είναι μουσουλμάνοι, το 3 % ρωμαιοκαθολικοί και το 2 % προτεστάντες. Ο χρόνος πέρασε και δειλά δειλά αρχίσαμε μια ιεραποστολική προσπάθεια που βεβαίως είναι δύσκολη λόγω των μετακινήσεών μου, αλλά προπάντων επικίνδυνη διότι αντιλαμβάνεστε σε τι περιβάλλον ανθρώπων προσπαθούμε να εργαστούμε. Παρά τις δυσκολίες όμως, υπάρχουν στιγμές που ο Χριστός μάς γλυκαίνει. Παίρνουμε θάρρος και προχωρούμε.

Με τη χάρη του Θεού στις 9 Δεκεμβρίου βαπτίσαμε μια κοπέλα κατηχούμενη, η οποία προερχόταν από τη θρησκεία του κομφουκιανισμού (παρακλάδι του Βουδισμού). Εδώ και δύο χρόνια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία μας έτσι ώστε να αρχίσουμε την κατήχησή της. Πρόσφατα έγινε Χριστιανή Ορθόδοξη, βαπτίστηκε και έλαβε το όνομα Ευγενία.

Ο γάμος του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας

Ο Γάμος του Κωνσταντινου και της Ευγενίας στο Τζέμπερ Ανατολικής Ιάβας

Μετά την βάπτισή της, που έγινε στο σπίτι της, τελέσαμε και τον γάμο της με έναν παλιό μας ενορίτη, τον Κωνσταντίνο. Το μυστήριο της Βαπτίσεως μας συγκίνησε ιδιαίτερα, καθώς η Ευγενία αντιμετώπισε αρχικά την αντίδραση των γονέων της, που παρέμειναν κομφουκιανιστές, αλλά η μεγάλη της υπομονή και η ευγενική της ψυχή κατάφεραν να πείσουν τους γονείς της, οι οποίοι έδωσαν την άδεια και μάλιστα παρευρέθηκαν και οι ίδιοι στο μυστήριο.

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς και τα αδέλφια του Κωνσταντίνου είναι προτεστάντες. Σε μια συζήτηση που είχα με τον πατέρα του, μου αποκάλυψε ότι ο γιος του τούς παρότρυνε να γίνουν και αυτοί Ορθόδοξοι. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου όταν άκουσα από τον ίδιο τον πατέρα τα λόγια αυτά. Έτσι, τους κάλεσα να έρθουν κοντά μας και, όταν με το καλό νοιώσουν έτοιμοι, θα αρχίσουμε τις κατηχήσεις.

Παρακαλούμε να εύχεστε πάντοτε για το μικρό μας ποίμνιο εδώ στην Ανατολική Ιάβα.

Ευχόμαστε σε εσάς, στους συνεργάτες σας και σε όλα τα μέλη και τους δωρητές του Ι. Συνδέσμου Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένο το Νέο Έτος 2010.

Πηγή: Ευγενικές ψυχές γνωρίζουν τον Χριστό – Βάπτιση της Ευγενίας στο τζέμπερ Ανατολικής Ιάβας, Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»