Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η αλήθειες κρύβονται “επιμελώς” ή απλά δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε;

8 Μαρτίου 2010

Η αλήθειες κρύβονται “επιμελώς” ή απλά δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε;

ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Την 23η Φεβρουαρίου 2010 κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στο τηλεοπτικό κανάλι του ΜΕΓΑ είχε φιλοξενηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος. Αλέξης Τσίπρας με θέμα το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στην εκκλησιαστική περιουσία, εννοώντας ότι η εκκλησία είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας και θα πρέπει να συμβάλει όπως όλοι οι έχοντες και κατέχοντες.

Ο κύριος Τσίπρας με την δήλωση του αυτή φαίνεται ότι βρίσκεται μακράν της εκκλησίας ίσως και στην απέναντι όχθη, οπότε είναι δικαιολογημένος να αγνοεί τι σημαίνει εκκλησία και αγάπη προς τον πλησίον, ούτε τι πρόσφερε αλλά και ότι συνεχίζει να προσφέρει στο έθνος και σε κάθε πονεμένο συνάνθρωπο μας, μαύρους, λευκούς, κίτρινους και κόκκινους κ.τ.λ.

Γι’ αυτό ο κύριος Τσίπρας καλό θα ήταν να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στον Μακαριώτατο ώστε να πληροφορηθεί αλλά και να διαπιστώσει προσωπικά τι σημαίνει εκκλησία και να γνωρίσει από κοντά το καθημερινό της κοινωνικό έργο, στον πονεμένο, στον πεινασμένο, στον διψασμένο, στον γυμνό, στον ξυπόλυτο, στον εγκαταλειμμένο, στον άρρωστο, στον φυλακισμένο, στα νοσηλευτικά ιδρύματα, στην εξωτερική Αποστολική Διακονία, στην ενίσχυση των αναξιοπαθούντων, την συμβολή της στην απεξάρτηση νέων ανθρώπων από τα ναρκωτικά, των αριθμόν στρεμμάτων που έδωσε στο κράτος για να δοθούν στους ακτήμονες, στους άστεγους, στους πρόσφυγες, σε πόσα κτίρια και μέγαρα της στεγάζονται Δημόσιες υπηρεσίες, ιδρύματα, πανεπιστήμια, οργανισμοί χωρίς να καταβάλλεται κανένα μίσθωμα κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Μετά από όλα αυτά θα πρέπει ο κύριος Αλέξης Τσίπρας όπως και άλλοι πολιτικοί που παρουσιάζονται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων και που έχουν τις ίδιες λανθασμένες αυτές αντιλήψεις για την εκκλησία, ας ανατρέξουν στην ιστορία και τότε θα γνωρίσουν ότι ακόμη και οι αυτοκράτορες έδιναν προνόμια και πρωτοβουλίες στην εκκλησία και κάθε φορά που το έθνος κινδύνευε η εκκλησία ήταν πάντα πρωτοπόρος και τα έδινε όλα για την απόκτηση της ελευθερίας με έμψυχο και άψυχο υλικό.

Αν ο στόχος είναι αποδυνάμωση της εκκλησίας με σκοπό να κατηγορηθεί ότι δεν προσφέρει κανένα κοινωνικό έργο είναι χαμένος χρόνος και στόχος γιατί η εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μπροστά και όσοι όσες φορές προσπάθησαν να πολεμήσουν η να αποδυναμώσουν την εκκλησία ένα είναι το βέβαιο, ότι η εκκλησία πάντοτε βγαίνει και πιο ισχυρή.

Οπότε αντί να ασχολούνται με την εκκλησία που προσφέρει αυτό το τεράστιο κοινωνικό έργο καλύτερα να απαντήσουν τα πάρα κάτω:

1. Που βρίσκονταν τόσο καιρό για να προλάβουν το σημερινό πρόβλημα και να δώσουν λύσεις ;

2. Στα μέσα μαζικής επικοινωνίας που παρουσιάζονται, οι δηλώσεις των επέχουν θέση μόνο διαμαρτυρίας, προτάσεις για λύσεις δεν ακούγονται. Γιατί ;

3. Στους δρόμους καθημερινά αν έχουν προσέξει υπάρχουν πονεμένοι εγκαταλειμμένοι άνθρωποι, μικροί μεγάλοι, ανάπηροι κ.τ.λ να ζητιανεύουν, να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στα παγκάκια, πως ανταποκρίνονται αλλά και τι κάνουν για να σταματήσει αυτή η εικόνα που καθημερινά αυξάνεται και περισσότερο ;

4 Πόσα πιάτα φαγητού η οποιαδήποτε άλλη υλική βοήθεια έδωσαν η δίνουν καθημερινά σε όλους αυτούς τους πονεμένους και πεινασμένους ;

5. Όταν ψηφίζεται η αναπροσαρμογή της μισθολογικής κλίμακας των βουλευτών αντιδρούν;

Ένας προβληματισμένος πολίτης.