Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Γιατί ο Γέροντας Εφραίμ δεν είναι ένας από εμάς; (του Νέαρχου Παναγή)

8 Μαρτίου 2010

Γιατί ο Γέροντας Εφραίμ δεν είναι ένας από εμάς; (του Νέαρχου Παναγή)

1.Γιατί σε αντίθεση με εμάς θα είχε μηνύσει εδώ και ενάμισυ χρόνο τους διάφορους συκοφάντες του δημοσιογράφους… Και το σίγουρο είναι ότι από τότε θα είχαν σταματήσει να διαβάλλουν τον ίδιο και τη μονή

2.Γιατί σε αντίθεση με εμάς θα καθόταν σπίτι του, στις ανέσεις του, και δεν θα γινόταν μοναχός να αγρυπνεί, να προσεύχεται, να νηστεύει, να εξομολογεί αόκνως, να βοηθεί πνευματικά και υλικά τον κόσμο (και τόσα άλλα που η ταπεινή του φύση δεν μας αποκαλύπτει) και να έχει και την Ελληνική κυβέρνηση και μέρος του λαού να τον κατασυκοφαντεί.

3.Γιατί σε αντίθεση με εμάς θα προσπαθούσε από την πρώτη στιγμή με κάθε τρόπο να δικαιολογηθεί, να καλέσει κανάλια, δημοσιογράφους (οι οποίοι ευχαρίστως θα έρχονταν).

4.Γιατί σε αντίθεση με εμάς αφού πάγωσε τους λογαριασμούς της μονής το κράτος, θα σταματούσε την βοήθεια σε κόσμο και άλλα μικρά μοναστήρια με την δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων.

5.Γιατί σε αντίθεση με εμάς θα κινούσε γη και ουρανό, μέσα από τις γνωριμίες του στο εξωτερικό (Πούτιν, Κάρολος κ.λπ. κ.λπ.) για να δικαιωθεί.

6.Γιατί σε αντίθεση με εμάς δεν θα έδινε «άφεσιν αμαρτιών» στους διεστραμμένους και ανισόρροπους “μοναχούς” που μέσα από την τηλεόραση ακόμα και για φόνους τον κατηγόρησαν.

7.Γιατί σε αντίθεση με εμάς δεν θα επιβάρυνε την υγεία του για να εξομολογεί και να διακονεί ακατάπαυστα τον κόσμο.

8.Γιατί σε αντίθεση με εμάς, αν και μοναχός μακριά από τον κόσμο, ενδιαφέρθηκε και χρηματοδότησε την κατασκευή κέντρου αποκατάστασης αναπήρων και κέντρο αποτοξίνωσης ναρκομανών. (βλ. ΑΙΣΧΟΣ! Στις λίστες αναμονής του ΟΚΑΝΑ 5.261 ναρκομανείς!) Άσχετα αν η κυβέρνηση της Ελλάδος τον σταμάτησε παγώντας τους λογαριασμούς της μονής. (Φαίνεται πως κάποιοι “λαοπατέρες” και “εθνοσωτήρες” δεν θέλουν να μειωθούν οι λίστες αναμονής… ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!)

9.Γιατί σε αντίθεση με εμάς με τα τόσα καλά που προσφέρει η μονή στον κόσμο και στον πολιτισμό, με την πλήρη αναστήλωση μιας ερειπωμένης μονής θα είχε υπερηφανευθεί και θα το διαλαλούσε παντού.

10.Γιατί σε αντίθεση με εμάς θα δήλωνε με ημερομηνίες και ντοκουμέντα ποιοί πολιτικοί από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ (δεκάδες) πριν λίγα χρόνια επισκέφθηκαν τη μονή και εξέφραζαν το θαυμασμό τους γι‘ αυτήν και το έργο του γέροντος Εφραίμ και της αδελφότητας, ενώ τώρα…

11.Γιατί σε αντίθεση με εμάς ενώ είναι υποχρέωση του Ελληνικού κράτους να αναστηλώσει την Αθωνιάδα σχολή σιωπηρώς ανέλαβε η μονή Βατοπαιδίου την εκ βάθρων ανακαίνισή της.

12.Γιατί σε αντίθεση εμάς ενώ βρίσκεται υπό πόλεμο και χρήματα δεν υπάρχουν και θα μπορούσε άνετα να επαναπαυθεί, χρηματοδοτεί και προσπαθεί να δημιουργήσει Ορθόδοξες μονές σε άλλες χώρες (π.χ Μεξικό) για την σωτηρία του κόσμου.

Αυτά και πολλά άλλα που μπορείτε και εσείς να σκεφθείτε υποδεικνύουν γιατί ο γέροντας Εφραίμ δεν είναι ένας από εμάς

Νέαρχος Παναγή, Οδοντίατρος Ορθοδοντικός

Κύπρος