Θεολογία και Ζωή

Ο κόσμος κι εμείς…

10 Μαρτίου 2010

Ο κόσμος κι εμείς…

Αν περιορίζαμε ολόκληρη την ανθρωπότητα σ’ ένα χωριό εκατό κατοίκων, αλλά διατηρούσαμε τις αναλογίες όλων των λαών, τότε αυτό το χωριό θα αποτελείτο από:

57 Ασιάτες – 21 Ευρωπαίους – 14 Αμερικανούς – 8 Αφρικανούς

52 γυναίκες – 48 άνδρες

70 μη άσπρους – 30 άσπρους

70 μη Χριστιανούς – 30 Χριστιανούς

6 πρόσωπα θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου. Και τα έξι πρόσωπα θα προέρχονταν από την Αμερική.

80 πρόσωπα θα είχαν μη ικανοποιητικές συνθήκες κατοικίας.

70 πρόσωπα θα ήταν αναλφάβητοι

50 πρόσωπα θα ήταν υποσιτισμένοι

1 θα πέθαινε

2 θα γεννιόνταν

1 θα είχε κομπιούτερ

1 (μόνο ένας) θα είχε πτυχίο πανεπιστημίου

Αν κάποιος παρατηρήσει τον κόσμο από αυτή την πλευρά, τότε γίνεται φανερό στον καθένα ότι η ανάγκη για συναδέλφωση, κατανόηση, αποδοχή και μόρφωση είναι πολύ μεγάλη.

Αν σήμερα το πρωί ξυπνήσατε υγιείς και όχι άρρωστοι τότε είστε πιο ευτυχισμένοι από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι δεν πρόκειται να ζουν την επόμενη εβδομάδα.

Αν δεν ζήσατε ποτέ ένα πόλεμο, ούτε νοιώσατε την μοναξιά της αιχμαλωσίας, την αγωνία του τραυματισμού και την πείνα, τότε είστε πιο ευτυχισμένοι από 500 εκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.

Αν μπορείτε να πηγαίνετε στην εκκλησία χωρίς τον φόβο ότι θα σας απειλήσουν, θα σας συλλάβουν ή θα σας σκοτώσουν τότε είστε πιο ευτυχισμένοι από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.

Αν έχετε φαγητό μέσα στο ψυγείο σας, αν είστε ντυμένοι, αν έχετε μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σας κι ένα κρεβάτι, τότε είστε πλουσιότεροι από το 75 % των κατοίκων αυτού του κόσμου.

Αν έχετε ένα μικρό λογαριασμό στην τράπεζα, λίγα λεφτά στο πορτοφόλι και λίγα ψιλά σε ένα κουμπαρά, τότε ανήκετε στο 8% των εύπορων ανθρώπων αυτού του κόσμου.

Αν διαβάζετε αυτή την είδηση είστε πολλαπλά ευλογημένος γιατί:

1. Κάποιος σας έχει σκεφτεί

2. Δεν ανήκετε στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν ξέρουν να διαβάζουν

3. Έχετε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πηγή: faneromenihol