Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τα εκπληκτικά γλυπτά του Ron Mueck (με φωτογραφίες)

10 Μαρτίου 2010

Τα εκπληκτικά γλυπτά του Ron Mueck (με φωτογραφίες)

Two Women (2005), γλυπτό. Δύο μικροσκοπικές, ντυμένες, ηλικιωμένες γυναίκες. Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια, Αυστραλία.

Ο Ron Mueck (γεν. 1958) είναι ένας Αυστραλός γλύπτης που εργάζεται στην Αγγλία. O Mueck στα γλυπτά του αναπαράγει πιστά και με εκπληκτικά λεπτομερή τρόπο τα ανθρώπινα σώματα και πολλές φορές σε ασυνήθιστη κλίμακα και από διάφορες οπτικές γωνίες. Το 1999 ο Mueck διορίστηκε  στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Ο Mueck έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο Royal Scottish Academy Building στο Εδιμβούργο, στην Εθνική Πινακοθήκη του Καναδά στην Οτάβα, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Τέξας, στην Γκαλερί McClelland στην Μελβούρνη, στο Andy Warhol Museum στο Πίτσμπουργκ Πενσυλβάνιας, στο 21st Century Museum of Contemporary Art στην Kanazawa Ιαπωνίας κ.α.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα πολύ αξιόλογα έργα του.

Boy (2000). Γλυπτό ενός αγοριού που σκύβει, ύψους 5 μέτρων, με υλικά υαλοβάμβακα, ρητίνη, σιλικόνη. Μουσείο Τέχνης Aarhus, Δανία.

Boy (2000). Λεπτομέρεια από το πόδι του γλυπτού της παραπάνω φωτογραφίας.

In bed (2005). Τεράστια γυναίκα που είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Με το χέρι στο πρόσωπό της φανερώνει μία πολύ στοχαστική έκφραση. Queensland Gallery of Modern Art .

In bed (2005). Λεπτομέρεια του γλυπτού της παραπάνω φωτογραφίας.

Λεπτομέρεια από το γλυπτό Wild Man (2005). Ένας τεράστιος γυμνός άνδρας με γενειάδα κάθεται σε ένα σκαμνί. Aberdeen Art Gallery.