Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τρεις συλλήψεις για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου

10 Μαρτίου 2010

Τρεις συλλήψεις για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου

Τρία ατομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στην Κυπρο για την την κλοπή της σορού του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Οι συλλήψεις, βάσει δικαστικών ενταλμάτων, έγιναν λίγες ώρες μετά τονσορού. εντοπισμό της.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, είχε δηλώσει ότι θα κληθούν πολλά πρόσωπα για ανάκριση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τελικά θα βρεθούν οι δράστες της αποτρόπαιης ενέργειας. Είχε αποφύγει πάντως να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει, πληροφορίες ότι η κλοπή της οργανώθηκε από έγκλειστο ισοβίτη στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας.

Ζητήθηκαν ή όχι λύτρα;

“Η οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλο δεν έχει δεχθεί οποιοδήποτε αίτημα, ή οποιαδήποτε απαίτηση για λύτρα και δεν έχει πληρώσει κανένα ποσό”, δήλωσε ο στενός συνεργάτης του αειμνήστου προέδρου, διευθυντής του Κέντρου Μελετών “Τάσσος Παπαδόπουλος”, Χρύσης Παντελίδης. Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι “πρέπει όλοι να λειτουργήσουν πιο υπεύθυνα ειδικά την ώρα που η Αστυνομία διεξάγει ακόμα έρευνες”.

Προηγουμένως, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λουκά Λουκά, είχε αναφέρει ότι οι δράστες της κλοπής της σορού του τέως προέδρου “είχαν ζητήσει λύτρα από την οικογένειά του,αλλά δεν δόθηκαν”

Αμέσως μετά τη διάψευση της οικογένειας Παπαδόπουλου ο Κύπριος υπουργός περιορίστηκε να δηλώσει ότι στο παρόν στάδιο δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Ωστόσο σε νέα δήλωση το απόγευμα, ο κ. Λουκά είπε ότι ως υπουργός είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί την αλήθεια και πρόσθεσε ότι όσα είχε δηλώσει το μεσημέρι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. “Οι δηλώσεις μου”, ανέφερε, “έγιναν στη βάση δηλώσεων της οικογένειας προς την Αστυνομία και είναι προϊόν ανακρίσεων”. Ωστόσο, ο Κύπριος υπουργός απέφυγε να πει πότε ζητήθηκαν τα λύτρα και πόσα χρήματα είχαν ζητήσει οι δράστες.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών “Τάσσος Παπαδόπουλος” επανέλαβε, μετά τη νέα δήλωση του υπουργού, ότι δεν τέθηκε απαίτηση για λύτρα στην οικογένεια.

Πηγή: nooz