Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, νέος Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα

10 Μαρτίου 2010

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, νέος Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, έκανε αποδεκτή την από 8ης Μαρτίου 2010, παραίτηση του Γέροντος Μητροπολίτη Αξώμης κ. Πέτρου από την θέση του Εκπροσώπου Του στην Αθήνα και Διευθυντή του Γραφείου του Πατριαρχείου στην ελληνική πρωτεύουσα, τον οποίο διώρισε αυθημερόν ως νέο Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο του Θρόνου.

Ο Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Αλεξανδρινή Εκκλησία στους θεολογικούς, διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς Διαλόγους, ως και σε ειδικές εκκλησιαστικές αποστολές.

Στη θέση αυτή διόρισε τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιο ως νέο Εκπρόσωπό Του στην Αθήνα και Διευθυντή του εκεί εδρεύοντος Γραφείου του Πατριαρχείου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το έτος 1966. Σπούδασε τη Νομική επιστήμη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Thames Valley του Λονδίνου και Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ετών 1993 και 1997 προσέφερε εθελοντική εργασία στα ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια της Μαδαγασκάρης και της Ινδίας.

Το έτος 1998 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης τον Σεβ. Μητροπολίτη Χονγκ-Κονγκ κ. Νικήτα, πλησίον του οποίου διηκόνησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ-Κονγκ.

Τον Νοέμβριο του 1999 ενετάχθη στον ιερό κλήρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Διετέλεσε Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, πλησίον του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Πέτρου Ζ’, από τον οποίο χειροτονήθηκε Επίσκοπος Νειλουπόλεως την 22α Φεβρουαρίου 2001.

Τέλος, προτάσει της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄, του από Ζιμπάμπουε, εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε την 27η Οκτωβρίου 2004 και ενεθρονίσθη από τον Μακαριώτατο την 19η Δεκεμβρίου 2004 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Χαράρε.

Πηγή: Ρομφαία