Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μαθήματα… για την Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

12 Μαρτίου 2010

Μαθήματα… για την Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Επικεφαλής της Γραμματείας

της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

μίλησε κατά την έναρξη Σεμιναρίου για την Προεδρία, στη Λευκωσία.

Ο Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δρ Αντρέας Μολέσκης… απηύθηνε σήμερα (Πέμπτη 11/3/2010) χαιρετισμό κατά την έναρξη σεμιναρίου για οργανωτικά θέματα που αφορούν την Κυπριακή Προεδρία. Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Γραμματεία της Κυπριακή Προεδρίας σε συνεργασία με την Γραμματεία υπεύθυνη για τις συναντήσεις της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Σουηδικής Προεδρίας.

Αφού εξέφρασε ικανοποίηση για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, ο κ. Μολέσκης σημείωσε ότι αποτελεί ευκαιρία για την Κύπρο να αξιοποιήσει τις καλές πρακτικές της Σουηδικής Προεδρίας. «Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της Σουηδίας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη Προεδρία της Κύπρου θα φανεί αντάξια των προσδοκιών που ο ρόλος απαιτεί,» πρόσθεσε.

Ο κ. Μολέσκης τόνισε ότι μια ομαλή και επιτυχημένη διαχείριση της Προεδρίας θα προσφέρει στην Κύπρο μοναδική ευκαιρία να ενισχύσει το προφίλ της ως κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά και να αναβαθμίσει την εικόνα της διεθνώς. Περαιτέρω, εξήγησε, θα συμβάλει στην ενσωμάτωση όλων των εθνικών μας θεσμών, τόσο κρατικών όσο και ιδιωτικών, στο σύνθετο σύστημα των μηχανισμών της ΕΕ.

Ο Επικεφαλής της Γραμματείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος είναι περισσότερο από ικανή να ανταποκριθεί με επιτυχία στη μεγάλη πρόκληση της διοργάνωσης της Προεδρίας. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι το μικρό μέγεθος της δημόσιας διοίκησης της Κύπρου αναπληρώνεται επαρκώς από την ποιότητά της.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (Κυπριακής Δημοκρατίας)