Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Επιστολή Ηγουμένου Εφραίμ και μοναχού Αρσενίου στην Εξεταστική Επιτροπή

17 Μαρτίου 2010

Επιστολή Ηγουμένου Εφραίμ και μοναχού Αρσενίου στην Εξεταστική Επιτροπή

Την επιθυμία τους να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, εκφράζουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρό της, ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος Βατοπαιδινός, ζητώντας να τους δοθεί η ευκαιρία να συνεισφέρουν στις εργασίες της. Να αναφερθεί, ότι η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση των δύο γερόντων, μετά το Πάσχα.

Στην επιστολή ο Ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Εις το πλαίσιον των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικώς προς την Ιεράν Μονήν Βατοπαιδίου, παρακαλούμεν Υμάς όπως καλέσητε εις ακρόασιν τους υπογράφοντας, ώστε να δοθή ημίν η ευκαιρία να συνεισφέρωμεν εις τας εργασίας δι’ αναγκαίων όσον και κρισίμων πληροφοριών, αλλά και υλικόν το οποίον θα βοηθήση να φωτίσητε όλας τας πτυχάς των εξεταζομένων θεμάτων σχετικώς προς την Ιεράν Μονήν Βατοπαιδίου.

Κατά τον καθορισμόν της ημέρας και ώρας των αιτουμένων ακροάσεων, παρακαλούμεν όπως λάβητε υπ’ όψιν την ενασχόλησιν ημών μετ’ ιδιαιτέρων μοναχικών καθηκόντων, κατά την διανυομένην παρούσαν περίοδον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Θα ήτο δι’ ημάς ευκολώτερον να ορισθή ημέρα μετά την περίοδον του Πάσχα, ήτοι μετά την Διακαινίσιμον Εβδομάδα.

….Επί δε τούτοις διατελούμεν μετά βαθείας τιμής και ευχών εν Κυρίω».

Πήγη: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4504:2010-03-16-20-57-55&catid=25:2009-12-18-08-37-46&Itemid=123