Θεολογία και Ζωή

Η Κλινική «Θεοτόκος» στο Medan της Σουμάτρας στην Ινδονησία (με πολλές φωτογραφίες)

19 Μαρτίου 2010

Η Κλινική «Θεοτόκος» στο Medan της Σουμάτρας στην Ινδονησία (με πολλές φωτογραφίες)

VatopaidiFriend: Ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αθανασίου και η ευλαβεστάτη πρεσβυτέρα του Χαρούλα Τσουλιάη έχουν συγγράψει δύο έργα τα οποία αναφέρονται στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο 1ος τόμος έχει τίτλου «Υπερευλογημένη» ενώ ο 2ος φέρει τον τίτλο «Πάντων Άνασσα» και είναι αφιερωμένος στον μακαριστό Ιωάννη Manalu γιο του π. Χρυσοστόμου Manalu αρχιερατικού επιτρόπου Medan της Ινδονησίας, Τα έσοδα και από τις δύο εκδόσεις προσφέρονται από τους συγγραφείς στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Επίσης ο π. Δημήτριος είναι και ο δημιουργός του πολύ ενδιαφέροντος ιστολογίου:«Η Φωνή της Ορθοδοξίας στην Ινδονησία» από το οποίο αντιγράφουμε το άρθρο το οποίο ακολουθεί:

Πρόκειται για μια ακόμα κοινωνική προσφορά της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στους φτωχούς που ζούν περιφερειακά της πόλης του Medan. Στεγάζεται σε διόροφο κτίριο και κατασκευάστηκε με δωρεά του π. Νικολάου Μαρκέτου και της Ορθόδοξης κοινότητας του από την Αυστραλία.

Περιλαμβάνει 10 θαλάμους νοσηλείας, 19 κρεββάτια, φαρμακαποθήκη και γραφεία για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για την ημερήσια λειτουργία της απαιτούνται τουλάχιστον δύο γιατροί και τέεσσερις νοσοκόμες. Για τους έξι υπαλλήλους της κλινικής για ένα χρόνο χρειάζονται 10.000€.

Η κλινική «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στο Medan της Σουμάτρας αποτελεί μιά ακόμα κοινωνική προσφορά της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στους φτωχούς που ζούν περιφερειακά της πόλης του Medan. Με επιστολή του ο π.Χρυσόστομος μας έγραψε και τα εξής:

«Επί τέλους στις 13 Φεβρουαρίου 2010 έγιναν τα εγκαίνια της Κλινικής. Τα εγκαίνια έκανε η Πρόεδρος της Βουλής κα Fatmawaty, που μεταξύ των άλλων μας ρώτησε για το τι σημαίνει Θεοτόκος. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του Δημάρχου καθώς και άλλοι τοπικοί άρχοντες. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του Δημάρχου καθώς και άλλοι τοπικοί άρχοντες. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του Δημάρχου καθώς και άλλοι τοπικοί άρχοντες.

Μέχρι τώρα πάνω από 500 άτομα ήρθαν στην κλινική μας για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις,μεταξύ των οποίων ήταν και 170 μητέρες,που είχαν πρόβλημα με την εγκυμοσύνη. Το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι οι έγκυες γυναίκες δεν κανουν τις απαραίτητες εξετάσεις,γι αυτό προαπαθούμε με την λειτουργία της κλινικής να λύσουμε το πρόβλημα.
Επειδή η κλινική δεν διαθέτει ακόμα τις απαραίτητες ιατρικές συσκευές,αναγκαστήκαμε για τις εξετάσεις στις 13 Φεβρουαρίου να νοικιάσοουμε ιατρικά όργανα και εργαλεία από ένα μεγάλο νοσοκομείο στο Medan.

Για την κλινική υπάρχει το εξής πρόγραμμα.
1. Για τον μήνα Αύγουστο θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις δωρεάν σε μητέρες και εγκυμονούσες γυναίκες.Το κόστος των εξετάσεων αυτών υπολογίζεται στα 2500 δολλάρια.
2. Στην εορτή των Εισοδίων (21 Νοεμβρίου) θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις και εμβόλια στα μωρά.Το κόστος των εξετάσεων αυτών υπολογίζεται στα 2500 δολλάρια.
3. Την 1η Ιανουαρίου (εορτή της Περιτομής του Χριστού) προγραμματίσαμε την δωρεάν περιτομή των μικρών παιδιών των Μουσουλμάνων,που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή Namorambe  που βρίσκεται η κλινική. Σκοπός είναι να γίνει γνωστή η κοινωνική προσφορά της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε όλους τους κατοίκους της περιοχής .ανεξαρτήτου θρησκεύματος».
Δημοσιεύουμε στην συνέχεια φωτογραφίες από την ημέρα των εγκαινίων.

Πηγή: Η Φωνή της Ορθοδοξίας στην Ινδονησία