Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΟρθόδοξη πίστη

Τότε και σήμερα!

27 Μαρτίου 2010

Τα κουταλάκια και η  λαβίδα.

Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μη κολλήσουν μικρόβια! Αν ήταν έτσι, δεν θα ζούσε κανένας από τους ιερείς, επειδή στο τέλος καταλύουν (πίνουν) το περιεχόμενο του αγίου ποτηρίου, από το οποίο κοινωνούν συχνά εκατοντάδες πιστοί με διάφορες αρρώστιες. Κι όμως, κανένας ιερέας δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι «φωτιά που κατακαίει».

Ένα από τα πολλά περιστατικά που αποδεικνύουν την αλήθεια αυτή είναι και το ακόλουθο: Όταν ο Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης (+1962) ήταν ιεροκήρυκας Αττικής, πήγε κάποτε να λειτουργήσει στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που τότε νοσηλεύονταν φυματικοί. Εκεί του έφεραν οι νοσοκόμοι μια μεγάλη πιατέλα με πολλά κουταλάκια.

«Γιατί τα φέρατε αυτά;» τους ρώτησε.

«Μας είπαν οι γιατροί να κοινωνήσετε μ’ αυτά τους ασθενείς, αρχίζοντας από τους πιο ελαφρά και προχωρώντας στους πιο βαριά».

«Δεν χρειάζονται αυτά», απάντησε με πίστη ο ιερέας. «Έχω την αγία λαβίδα».

Πραγματικά, στη θεία λειτουργία κοινώνησε κανονικά τους ασθενείς και ύστερα πλησίασε στην ωραία πύλη για να καταλύσει. Το έκανε αυτό για να το βλέπουν όλοι και να μάθουν οι γιατροί ότι η θεία Κοινωνία είναι φωτιά που καίει τα πάντα.

(Αρχιμ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, Θαύματα που είδαν τα μάτια μου).