Ορθόδοξη πίστη

Αναφορά αξιωματικού για το τζαμί στο Βοτανικό

27 Μαρτίου 2010

Αναφορά αξιωματικού για το τζαμί στο Βοτανικό

ΠΡΟΣ: Διοικητή ΣΝΔ

ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Του Σημαιοφόρου (ΠΥ-ΜΗΧ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΚΑΛΗ ΠΝ Του Αναστασίου (ΑΜ: Υ-2782) Βοηθός Προϊσταμένου Συνεργείου Μηχανής και Ψυκτικών

Πειραιάς, 22 Μαρ 10

ΘΕΜΑ: Αναφορές Αξιωματικών ΣΧΕΤ: Π.Δ. 210/93

1. Σας αναφέρω ότι έχει υποπέσει στην αντίληψη μου το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα Μ.Μ.Ε καθώς και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι πρόκειται να παραχωρηθεί μέρος της ιδιοκτησίας του Π.Ν στην περιοχή του Βοτανικού , για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους (τζαμί).

2. Κατόπιν αυτού αιτώ όπως πληροφορηθώ επισήμως από την αρμόδια υπηρεσία / γραφείο για την ορθότητα / ακρίβεια της πληροφορίας αυτής. Αν η είδηση αυτή πράγματι ισχύει τότε αιτώ όπως λάβω γνώση του ακριβούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εν’ λόγω περιοχής.

3. Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωστοποιώ , εφόσον συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, ότι :

α. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου, μια και η

ανωτέρω περιουσία δεν ανήκει προσωπικά και ιδιοκτησιακά σε κανένα πρόσωπο (φυσικό ή οτιδήποτε άλλο), παρά συλλογικά σε όλο το Πολεμικό Ναυτικό , και ως εκ τούτου και σε μένα που αποτελώ μέρος του Π.Ν, και άρα έχω το απόλυτο και έννομο δικαίωμα να διεκδικώ τα δικαιώματα μου.

β. Σε μια εποχή όπου οι οικονομικές θυσίες και προσπάθειες των μελών του Π.Ν ως μέλη της ευρύτερης Ελληνικής κοινωνίας και των οικογενειών τους , είναι επώδυνες και αιματηρές εκτιμώ ότι είναι αδιανόητο να παραχωρείται χαριστικά περιουσία που ανήκει σε όλους μας με μια απλή απόφαση οποιουδήποτε προσώπου, πέρα από τον οικονομικό παράγοντα και λόγω του ηθικού.

γ. Ουδείς ευρίσκεται άνω των θεσμών και του Συντάγματος και του Δικαίου ειδικά στους κόλπους των Ε.Δ, είτε αυτό είναι πρόσωπο είτε είναι απόφαση Υπουργική ή και του ιδίου του Α/ΓΕΝ. Καμία ευκαιριακή και συγκυριακή απόφαση δεν μπορεί να παρακάμπτει τους ηθικούς και θεσμικούς κανόνες και τις εξ’ αυτού παραδόσεις,του Πολεμικού μας Ναυτικού , που κατά τα άλλα ευκόλως και συνεχώς ευαγγελιζόμαστε σε κάθε πρώτη ευκαιρία.

δ. Όταν σε όλη την έως τώρα καριέρα μου έχω γίνει κοινωνός , όπως και όλοι οι συνάδελφοι μου, των αιματηρών περικοπών και κρατήσεων όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα και αποδοχές όπως ήδη έχω εκθέσει με μία σειρά αναφορών μου, θεωρώ σκανδαλώδη μια τέτο<α απόφαση. Πως είναι δυνατόν από την μία να γίνονται συνεχείς περικοπές στους προϋπολογισμούς, λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων, συντήρησης μονάδων, αύξηση των κρατήσεων (π. ΕΚΟΕΠΝ κλπ), επιδόματα συνεχώς μειούμενα και άκρως χαμηλά (τροφοδοσίες, οδοιπορικά, εκτός έδρας κλπ) και από την άλλη να παραχωρούνται περιουσιακά στοιχεία άνευ εκμεταλλεύσεως. Ποιος από τα στελέχη του Π.Ν δεν γνωρίζει άραγε τα προβλήματα βιωσιμότητας των ταμείων και των διαφόρων οργανισμών (εφάπαξ, οικογενειακά επιδόματα, μερίσματα, νοσοκομειακή περίθαλψη – ΝΝΑ, ΜΤΝ, κλπ);

ε. Εκτιμώ δε ότι στις δύσκολες αυτές εποχές απαιτείται , τουλάχιστον στα πλαίσια των Ενόπλων Δυνάμεων, να υφίστανται κόντρα στο ρεύμα και στις ισοπεδώσεις της εποχής μας υψηλοί Φάροι και Κήρυκες από την ηγεσία μας που είναι και πρέπει να είναι διαχρονικά ηθικός τηρητής των θεσμών και της συνέχειας του Π.Ν και του λαού μας. Οφείλω δε να τονίσω εδώ και ένα ρητό που χαρακτηρίζει το Π.Ν μας , « Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται»Όσον δε αφορά την ηγεσία και όλο το προσωπικό του Π.Ν εκτιμώ πως δεν πρέπει να αποβλέπουμε σε καταξίωση και ευόδωση προσωπικών φιλοδοξιών αλλά αυταπάρνηση και θεματοφυλακή αξιών.

στ. Δεν μπορώ επίσης να μην τονίσω και να μην διακρίνω και κάποια συμβολική χροιά στην όλη αυτή προσπάθεια. Από όλη την περιουσία του Λεκανοπεδίου που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο (με την ευρύτερη έννοια) ή που μπορεί να απαλλοτριωθεί, γιατί έπρεπε να επιλεγεί περιουσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού; Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι απάντηση δεν θα λάβω γι αυτό δεν θα επανέλθω σ’ αυτό.

ζ. Θα ήθελα εδώ να προσθέσω ότι παρόλα τα ανωτέρω, αν υφίστατο αναγκαιότητα παραχώρησης της ιδιοκτησίας αυτής στο Ελληνικό κράτος, στα πλαίσια μιας προσπάθειας στηρτςης και συλλογικής συμβολικής αρωγής στην Ελληνική κοινωνία και τόνωσης / εξυπηρέτησης κάποιου Εθνικού συμφέροντος του Ελληνικού Λαού (όπως αυτός προσδιορίζεται μέσα από την Ιστορία του, τις παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμα του, την θρησκεία του και την ιδιαιτερότητα του), τότε πιθανώς δεν θα υφίστατο από μέρους μου λόγος ύπαρξης της παρούσης αναφοράς. Όμως δυσκολεύομαι αφόρητα να διακρίνω τι από τα ανωτέρω θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η παραχώρηση της έκτασης για ανέγερση τζαμιού.

η. Συναφώς και προς επίρρωση των ανωτέρω θα ήθελα να σας αναφέρω ότι στην υπηρεσία την οποία υπηρετώ (ΣΝΔ) βρίσκονται θαμμένα τα κόκαλα του Ναυάρχου του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 Α. Μιαούλη, ο οποίος αγωνίστηκε και έδωσε την ζωή του για να μην υπάρχουν μιναρέδες και τζαμιά στην χώρα μας αλλά σχολεία, Ναοί χριστιανικοί και ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

4. Τελειώνοντας θα ήθελα νακαταστήσω τον οποιοδήποτε εμπλέκεται, είτε φυσικά είτε ηθικά, υπεύθυνο των πράξεων του, και γνώστη της πρόθεσης μου να προβώ σε όλα τα νομικά δικαιώματα μου για νομική εξέταση, και ό,τι επακόλουθο αυτό συνεπάγεται, προσωπικά (και όχι μέσω βαθμού ή τίτλου) για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και νομιμότητας ή συλλογικά με κατάθεση ακόμα και ασφαλιστικών μέτρων.

5. Η παρούσα υποβάλλεται για δικές σας περαιτέρω ενέργειες.