Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Λευκωσία αποφασίζει, η Αθήνα συμπαρίσταται!!

13 Απριλίου 2010

Η Λευκωσία αποφασίζει, η Αθήνα συμπαρίσταται!!

Την ισχύ του δόγματος “η Λευκωσία αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται” επαναβεβαίωσαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Δημήτρης Χριστόφιας στη συνάντηση που είχαν στην Κύπρο. Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση στην Κύπρο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και και διευρυμένη συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Κύπρο, στην κυπριακή κυβέρνηση και τον κυπριακό λαό όχι με λόγια αλλά με πράξεις… αυτό είναι αυτονόητο, είναι βαθύ πιστεύω», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι το Κυπριακό είναι σε κρίσιμη καμπή. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, η Ελλάδα θα βρίσκεται αμετακίνητη στο πλευρό της Κύπρου. «Θα είμαστε πάντα στο πλάι σας», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε πως επαναβεβαιώθηκε η κοινή στρατηγική Αθήνας και Λευκωσίας. «Εργαζόμαστε από κοινού διαχρονικά από το 2004», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Κύπριος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου θα προκύψει μετά την υπογραφή συμφωνίας από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και όχι από προέδρους κρατών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μάχη που θα δώσει η Λευκωσία και στη κοινή γραμμή που θα ακολουθήσει με την Αθήνα για την αποτροπή του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα.

Πηγή: zoom news