Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκοιμήθη ο π. Μάρκος Μανώλης

17 Απριλίου 2010

Εκοιμήθη ο π. Μάρκος Μανώλης

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης, πνευματικός Προϊστάμενος της «Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως», όργανο της οποίας είναι και η εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος».

Σύμφωνα με τη Romfea.gσήμερα το βράδυ η σωρός του πατρός Μάρκου θα μεταφερθεί στον Άγ. Γεώργιο Διονύσου όπου θα τελεστεί αγρυπνία. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 15:00 στον Άγιο Διονύσιο στο Διόνυσο.

Ήδη οι συνεργάτες του «Ορθοδόξου Τύπου» στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας (16/4/2010) καλούσαν τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία του π. Μάρκου που νοσηλευόταν στο 401 ΓΣΝΑ, περιγράφοντας μάλιστα τις τελευταίες μέρες της ζωής του μακαριστού Γέροντος. Το σημείωμα του Ορθοδόξου Τύπου ανέφερε σχετικά:

Προσευχηθήτε δια τον πνευματικόν προϊστάμενον της Π.Ο.Ε

Σοβαρώτατα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει από την Κυριακήν των Βαΐων ο πνευματικός προϊστάμενος της Π.Ο.Ε. και του “Ο.Τ.” Αρχιμ. Μάρκος Μανώλης. Τα πρώτα συμπτώματα κλονισμού της υγείας του εξεδηλώθησαν προς το τέλος της θείας Λειτουργίας. Την προηγουμένην ημέραν είχεν εξομολογήσει περισσοτέρους από εκατόν πεντήκοντα ανθρώπους. Ενώ καθ όλην την Μεγάλην Τεσσαρακοστήν έκαμνε τας Προηγιασμένας θ. Λειτουργίας, αγρυπνίας, χαιρετισμούς δια σχολεία, εξομολόγησιν, ενώ δεν παρέλειψε τας τακτικάς εβδομαδιαίας επισκέψεις εις τας φυλακάς του Αυλώνος, επισκέψεις εις ορφανοτροφεία, ψυχιατρεία, και την συμπαράστασιν – παρηγορίαν εις μοναχικά άτομα. Εκοιμάτο ολίγον, διότι κατά τας νυκτερινάς ώρας και μετά από αγρυπνίας ησχολείτο με το περιεχόμενον του “Ο.Τ”. Ο ύπνος του ελάχιστος. Ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι ευρίσκεται εις πολύ κρίσιμον κατάστασιν, “συλλαμβάνεται” να προσεύχεται, να δέεται και να ερωτά διαρκώς τι γίνεται με τους πτωχούς. Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Θωμά προς την Δευτέραν ο π. Μάρκος, ο εξομολόγος και κατηχητής των σατανιστών και πολλών κακοποιών (και του κρατουμένου εις τας φυλακάς της Ρουμανίας Κωνσταντίνου Πάσσαρη), έχει ανάγκη της προσευχής μας, δια να αποκατασταθή η υγεία του. Οι ιατροί και το νοσηλευτικόν προσωπικόν του 401 ΓΣΝΑ κάμνουν παν το ανθρωπίνως δυνατόν.

Δείτε και: Ο εξομολόγος των διαβόητων κακοποιών (π. Μάρκος Μανώλης)

Πηγή:http://www.impantokratoros.gr/p_markos_manolhs.el.aspx