Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στο Φανάρι ο τραγουδιστής Γιώργος Αλκαίος

25 Απριλίου 2010

Στο Φανάρι ο τραγουδιστής Γιώργος Αλκαίος

Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησε χθές στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ο τραγουδιστής Γιώργος Αλκαίος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. «Ήταν συγκλονιστική η στιγμή» δήλωσε ο τραγουδιστής για την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο κ.Αλκαίος έφθασε στο Πατριαρχείο λίγο πριν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου όπου γίνονται οι ακροάσεις.

Ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος συνοδευόταν από τον λυράρη Λάζο Ιωαννίδη, έδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα λεύκωμα με θέμα τα ελληνικά νησιά ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσέφερε σταυρουδάκια ως ευλογία σε όλα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνόδευαν τον Γιώργο Αλκαίο.

«Τα πολλά λόγια νομίζω δεν χωράνε σ’ αυτη τη συνάντηση. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Όλα αυτά τα χρόνια ήθελα να τον επισκεφτώ» είπε ο κ.Αλκαίος και συνέχισε: «Πέρα από την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη συναντήσαμε και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων».

Ο κ.Αλκαίος άναψε κερί, προσκύνησε εμφανώς συγκινημένος και με υγρά μάτια όλες τις εικόνες και προσευχήθηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.