Θεολογία και Ζωή

Όποιος έχει τα νειάτα κοντά του αυτός διαμορφώνει και το μέλλον της χώρας του.

10 Μαΐου 2010

Όποιος έχει τα νειάτα κοντά του αυτός διαμορφώνει και το μέλλον της χώρας του.

«Τα άθεα γράμματα της Δύσης

θα καταστρέψουν την Ελλάδα μας»

(1830 Όσιος Χριστόφορος Παππουλάκος)

Του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Αδελφοί μου, ο όσιος Χριστόφορος ο Παππουλάκος είχε δίκιο με όσα έλεγε. Γνώριζε ότι μέσα από την Παιδεία διαμορφώνεις το σκεπτικό των νέων γενεών. Γνωρίζοντάς το αυτό οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες διαφωτιστές φρόντισαν η Παιδεία στα σχολεία μας, από Ελληνορθόδοξη που ήταν να μας την μετατρέψουν μέσω του Διαφωτισμού της Δύσης σε Ευρωπαϊκή Παιδεία. Έτσι μετά το 1998-1999 (εκπαιδευτική μεταρρύθμιση) καταργήθηκε κάθε χριστιανική αναφορά από τα σχολικά βιβλία στους αγίους, στο Χριστό και την Παναγία μας, αλλά ταυτόχρονα κατήργησαν και κάθε αναφορά στους ήρωες της επανάστασης του 1821 η του 1940.

Αλλά ανοίγοντας σήμερα τα σύνορα της χώρας μας και εισερχόμενοι διάφοροι αλλοδαποί, η Παιδεία μας άλλαξε πάλι στόχο και τα σχολικά βιβλία τώρα διδάσκουν Διαπολιτισμική Παιδεία, ώστε πάλι ν᾽ αλλάξει το σκεπτικό των νέων. (βλέπε Αναλυτικό Πρόγραμμα Υπουργείου Παιδείας).

Να περιμένετε και το επόμενο βήμα. Τα παιδιά μας σε λίγο θα εκπαιδεύονται από τα βιβλία του σχολείου για μία παγκοσμιοποιημένη Παιδεία. Αυτό απαιτεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων. «Εμπρός λαοί ας ενωθούμε η Νέα Τάξη μας καλεί, να γίνουμε κονσέρβες στην ίδια μηχανή…”.

Η Εκκλησία, οι ενορίες και ιδιαίτερα τα μοναστήρια μας καλούνται να κρατήσουν την Ελληνορθόδοξη Παιδεία μας. Η Εκκλησία καλείται σήμερα να βοηθήσει τους έλληνες όπως στα 400 χρόνια σκλαβιάς να κρατήσουν και να σώσουν την ελληνορθόδοξη Παράδοσή τους, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες και την χώρα μας να διατηρήσουν την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας και τον Πολιτισμό μας.

Αντισταθείτε στη Δύση και τον διεφθαρμένο “πολιτισμό” της, που έφθασε την Ελλάδα μας, εκπαραθυρώνοντας από τα σχολικά βιβλία την Ελληνορθόδοξη Παιδεία, στο χείλος του γκρεμού. Η Ελλάδα μας είναι η χώρα του Πολιτισμού και είναι απαράδεκτο να μιλούμε εμείς στη χώρα του φωτός για διαπολιτισμική η Παγκοσμιοποιημένη Παιδεία. Το ορθόδοξο ράσο έχει το λόγο. Αν δεν μιλήσουμε ως Εκκλησία και τώρα μέσα από την Παιδεία μας θα εκπαιδευτούν οι νέοι ως νέοι γεννίτσαροι. Ας φτιάξουμε ελληνορθόδοξα σχολεία σε όλες τις Μητροπόλεις. Όποιος έχει τα νειάτα κοντά του αυτός διαμορφώνει και το μέλλον της χώρας του.

Πηγή: Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ – Τρίκορφο Φωκίδος