Ορθόδοξη πίστη

Με “Μακεδονική Προεδρία” γέμισαν την Ευρώπη και τις ξένες εφημερίδες

13 Μαΐου 2010

Με “Μακεδονική Προεδρία” γέμισαν την Ευρώπη και τις ξένες εφημερίδες

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ»

Η νέα μεγάλη και ευκρινώς προαναγγελλόμενη πρόκληση των Σκοπίων, με χρήση του ελληνικού παραγώγου «Μακεδονική» στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου και ανέλαβαν την Προεδρία, αποδεικνύει τη βασιμότητα της πάγιας και κατηγορηματικής άρνησης του Μακεδονικού Ελληνισμού να  αποδεχθεί οποιαδήποτε ονομασία που να εμπεριέχει το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με οποιαδήποτε μορφή ή γραφή, απλή ή σύνθετη ονομασία, διότι θα δίνει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν και όλους αυτούς τους παράγωγους ελληνικούς όρους (Μακεδονικός, Μακεδονική, Μακεδονικό), για να προσδιορίζουν την ταυτότητα-«εθνότητα»-«εθνικότητα», την ιδιότητα, τη γλώσσα, την «ιστορικότητα», αλλά και τη δήθεν «μοναδικότητα»!

ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ Η ΑΘΗΝΑ

Τα Σκόπια προχώρησαν σε χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Προεδρία», επειδή δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ευθέως την ονομασία «Δημοκρατία Μακεδονίας» σε έναν Διεθνή Οργανισμό!

Έτσι παρέκαμψαν τον όρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που έλεγε πως μπορούν να συμμετέχουν σε Διεθνείς Οργανισμούς μόνο σαν «FYROM» και όχι σαν «Δημοκρατία Μακεδονίας», εξακοντίζοντας τη διεθνή προπαγάνδα τους, εκμεταλλευόμενοι και το τελευταίο χιλιοστό του χωροχρόνου, μη αφήνοντας καμμία ευκαιρία χαμένη!

Η νέα, προκλητικότατη τακτική και στάση τους, είναι αποτέλεσμα των χαδιών της Κυβέρνησης, με τις απανωτές συναντήσεις Παπανδρέου-Γκρούεφσκι, που εκλήφθησαν και σωστά, ως αδυναμία της ελληνικής πλευράς, που με την απαράδεκτη – πολιτικά, ιστορικά, γεωγραφικά και εθνολογικά – πολιτική της Σύνθετης Ονομασίας και την αποφυγή συστηματικής καταγγελίας και αποκλεισμού των Σκοπίων, είναι εγκλωβισμένη, αμήχανη και ανήμπορη! Αλλιώς τα Σκόπια δεν θα τολμούσαν να προχωρήσουν σε τέτοιου μεγέθους και διεθνούς βεληνεκούς πρόκληση!

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ

Χαρακτηριστική της Εθνικής μας Κατάντιας, είναι η παραπάνω φωτογραφία, που δείχνει τον Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα, να στέκεται αφοπλισμένος μπροστά στον νέο «Πρόεδρο» του Συμβουλίου της Ευρώπης και ΥΠΕΞ των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι, που με υποτιμητικό ύφος χιλίων «αυτοκρατόρων», απαξιεί να συζητήσει τις αργοπορημένες και αναποτελεσματικές ελληνικές αντιρρήσεις, που έγιναν ένας μικρός και ισχνός αστερίσκος, μπροστά στα μεγάλα και έντονα γράμματα των πλαστογράφων…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

για τη «Μακεδονική Προεδρία» με τη νομιμοποίηση και χρήση του λογοτύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης

Οι Σκοπιανοί, καλά πάντα προετοιμασμένοι, φρόντισαν να επεκτείνουν και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, την παραχάραξή τους, με διαφημιστική καταχώρηση της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ 2010» σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπως την Die Welte:

…και την Monde:


…την οποία επιδεικνύει με καμάρι ο Μιλόσοσκι, μέσα στην αίθουσα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κρυφογελώντας μια ακόμη φορά για το ελληνικό πάθημα και την ντε φάκτο «κατοχύρωση» του όρου «Μακεδονική»…

Μεθοδικά και αποφασιστικά έχουν αφήσει εκτός παιχνιδιού την αφελή Αθήνα κερδίζοντας στα σημεία

Η διεθνής διαφημιστική αυτή προπαγάνδα των Σκοπίων, είναι καταχρηστική και παράνομη, αφού χρησιμοποιεί τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης για να νομιμοποιήσει το επίθετο «Μακεδονική», παράγωγο του «Μακεδονία» και να το «κατοχυρώσει» ως προσδιοριστικό της ταυτότητας των Σκοπιανών!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εξοργιστική επίσης είναι η διαπίστωση, πως μέσα στις επίσημες ιστοσελίδες του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρεται η γλώσσα των Σκοπίων σαν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ», χωρίς την παραμικρή αντίδραση της Ελλάδας, που έχει παραγκωνιστεί και παραμεριστεί σε πρωτόγνωρο βαθμό από τις τραγικές και δυσμενέστατες εξελίξεις…

Ντοκουμέντο από την επίσημο κόμβο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο διαδίκτυο

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τα παραπάνω ντοκουμέντα είναι από την άλλη, αδιάψευστοι μαρτυρίες για την τρομακτική υστέρηση της Ελληνικής Διπλωματίας, που έχει αφήσει ελεύθερο το έδαφος στα Σκόπια, να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικός-ή-ό» ως προσωπική τους ιδιοκτησία και ταυτότητα!

Οι ευθύνες τις Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού και ταυτόχρονα ΥΠΕΞ είναι τεράστιες για αυτές τις τραγικές εξελίξεις!

Η πολιτική της ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ είναι καταστροφική και παγιώνει το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και τα παράγωγά του, ως διεθνές αναγνωριστικό και προσδιοριστικό των Σκοπίων!

Κάτι που ισοδυναμεί με Εθνική Αυτοκτονία και νέα Εθνική Καταστροφή στο άμεσο μέλλον!

Η ιστορική ρήση του αγωνιστή ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, πως το Όνομα αποτελεί το όχημα του αλυτρωτισμού (δηλαδή το κλειδί για τη διεκδίκηση του εδάφους της βόρειας Ελλάδας) φαίνεται πως δεν έφτασε ακόμη στα αυτιά κάποιων…

Πηγή: http://www.noiazomai.net/coesk.html