Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ενθρονίστηκε ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου (φωτογραφικό υλικό)

17 Μαΐου 2010

Ενθρονίστηκε ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου (φωτογραφικό υλικό)

Ενθρονίστηκε χθες Κυριακή ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Στην ενθρόνιση που έγινε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου παρευρέθησαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών, Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ, Παντοκράτορος αρχιμ. Γαβριήλ,  Σταυρονικήτα αρχιμ. Τύχων,  Ξενοφώντος αρχιμ. Αλέξιος, Φιλοθέου αρχιμ. Νικόδημος και Εσφιγμένου αρχιμ. Χρυσόστομος και οι εκπρόσωποι των Αγιορειτικών Μονών καθώς και ο νέος Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Επίσης εκπροσωπήθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Στουντένιτσας αρχιμ. Τύχων και η Σερβική Κυβέρνηση με τον Πρόξενο της Σερβίας στην Θεσσαλονίκη. Ενώ πλήθος προσκυνητών παρευρέθηκε.

Η Ακολουθία του Όρθρου άρχισε στις 5:00 π.μ. και τελείωσε η όλη τελετή περίπου στις 12:40 μ.μ. με την Τράπεζα.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου έγινε υποδοχή στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ενώ η ορισθείσα επιτροπή της Ιεράς Κοινότητας με επικεφαλής τον αντιπρόσωπο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Γέροντα Νικόδημο και τούς αντιπροσώπους των Ιερών Μονών, Βατοπαιδίου Γέροντα Βαρνάβα,  Ζωγράφου Γέροντα Αθανάσιο, Εσφιγμένου Γέροντα Γαβριήλ και Κωνσταμονίτου Γέροντα Εφραίμ ενθρόνισε το νέο Ηγούμενο.

Μετά την ενθρόνιση στο Καθολικό εκφώνησαν λόγο ο Γραμματέας της Ιεράς Κοινότητας π. Πρόδρομος Γρηγοριάτης, ο Αντιπρόσωπος της Μεγίστης Λαύρας π. Νικόδημος και ο νέος Ηγούμενος αρχιμ. Μεθόδιος όπου μεταξύ των άλλων τόνισε ότι η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου αποτελεί την γέφυρα που ενώνει τον σερβικό με τον ελληνικό λαό.

Στην Τράπεζα εκφώνησαν λόγο ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου και έκλεισε ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου αρχιμ. Μεθόδιος.