Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο “Πολίτης” ξανακτυπά τον Μητροπολίτη Αθανάσιο

29 Μαΐου 2010

Ο “Πολίτης” ξανακτυπά τον Μητροπολίτη Αθανάσιο

Δεν χάνει πραγματικά ευκαιρία η εφημερίδα ‘ Ο Πολίτης’ κάθε φορά που προκύπτει κάποιο εκκλησιαστικό θέμα να τα βάζει με τον μητροπολίτη Αθανάσιο. Τώρα θυμήθηκαν τον πάπα. Μας αράδιασαν ένα σωρό δήθεν επωνύμους της Λεμεσού(οι περισσότεροι δεν ξέρουν που είναι η πόρτα της εκκλησίας) για να υποστηρίξουν ότι ο Αθανάσιος έμεινε μόνος του και οι συμπολίτες του δεν τον υποστηρίζουν.

Το τραγελαφικό είναι ότι τα άτομα που διαφωνούν (εκτός μιας εξαίρεσης) δεν είναι γνωστά για την πίστη τους στο Χριστό, την αγάπη τους στην εκκλησία. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω ονόματα αλλά γενικά θα σας αναφέρω τα εξής. Ο ζωγράφος που αναφέρεται ως διαφωνών με τον Αθανάσιο εθεάθη και από τηλεοράσεως να κάνει τελετές με άλλους στο ιερό του Απόλλωνα στο Κούριο ‘Ω Δία’, ‘Ω ‘Ηρα’ κ.λ.π (και περιμένει και απάντηση). Τι περιμένεις να σου πει ένας εκτός τελείως του Χριστιανισμού, ή τι να σου πει ένας δηλωμένος άθεος, που αν μπει στην εκκλησία ούτε για το τυπικό δεν κάνει τον σταυρό του. Το επίσης παραπλανητικό είναι ότι αναφέρει ότι οι πολίτες της Λεμεσού διαφωνούν , σάμπως έκανε κανένα μεγάλο γκάλοπ ή έπιασε ένα-ένα τον κόσμο και τους ρώτησε για το θέμα αυτό.

Η πλάκα είναι ότι πριν το αράδιασμα των διαφωνούντων η εφημερίδα μας κάνει μαθήματα θρησκευτικής ηθικής γράφοντας ‘ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ’. Φυσικά το γράφει για τους άλλους. Στους ιδίους δεν πιάνει. Γιατί όταν κατηγορούσαν με πρωτοσέλιδα και μεγάλες φωτογραφίες τον π. Ισαάκ για δήθεν ασέλγεια με νεαρό χωρίς να το ελέγξουν, δεν θυμόντουσαν το αγαπάτε αλλήλους. Και μετά που την πάτησαν στο δικαστήριο και έχασαν τη δίκη απολογήθηκαν δήθεν με ένα μικρό μονόστηλο κάτω-κάτω δεξιά στην τρίτη σελίδα. Ούτε η παραμικρή μετάνοια. Και έτσι χρησιμοποιούν εδάφια του ευαγγελίου για να κτυπούν άλλους χωρίς να τα εφαρμόζουν στο εαυτό τους

Φυσικά και δεν περίμενα καμία άλλη αντίδραση από τον ‘ΠΟΛΙΤΗ’ στο θέμα αυτό , θα εκπλησσόμουν αν δεν αντιδρούσαν. Αλλά μόνο και μόνο που αντιδρούν για μένα σημαίνει ότι ο μητροπολίτης Αθανάσιος έπραξε το σωστό απέναντι στο θέμα αυτό.

Νέαρχος Παναγή

Ορθοδοντικός

Λεμεσός