Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη τριών Ελλήνων ακτιβιστών από το Ισραήλ

1 Ιουνίου 2010

Εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη τριών Ελλήνων ακτιβιστών από το Ισραήλ

Σώοι είναι οι Έλληνες ακτιβιστές που συμμετείχαν στη νηοπομπή για τη Γάζα, μετά την αιματηρή ισραηλινή επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα άτομα. Οι πρώτοι τρεις Έλληνες, για τους οποίους έχει προχωρήσει η διαδικασία της απέλασης, αναμένεται να επιστρέψουν εντός της ημέρας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», έως το βράδυ της Δευτέρας, 16 Έλληνες αρνούνταν να υπογράψουν την απέλασή τους από το Ισραήλ μετά τη σύλληψή τους κατά το ρεσάλτο στα πλοία της αποστολής «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Για τρεις Ελληνες πάντως έχει προχωρήσει η διαδικασία της απέλασης και αναμένονται να αφιχθούν σήμερα, Τρίτη, στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είχε συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της αποστολής, προκειμένου όσοι μείνουν να υποβάλουν μηνύσεις κατά του Ισραήλ για την επέμβαση και όσοι επιστρέψουν να μπορούν να διηγηθούν το τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της αιματηρής επίθεσης στον επονομαζόμενο «Στόλο της Ελευθερίας».

Οσοι πάντως αρνηθούν την υπογραφή της απέλασής τους αναμένεται να περάσουν από δίκη με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου καταδικάζοντας τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν στη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ κατά του στολίσκου πλοίων ακτιβιστών, ζήτησε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, που ενημέρωσε τη Βουλή για τα γεγονότα, σημείωσε ότι η πρεσβεία της χώρας μας στο Ισραήλ είναι σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές αρχές για την επιστροφή όλων των Ελλήνων.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231047003