Θεολογία και Ζωή

Το 6ο και «ανεπιθύμητο παιδί» κάποτε και τώρα

1 Ιουνίου 2010

Το 6ο και «ανεπιθύμητο παιδί» κάποτε και τώρα

H Ελληνίδα Πρύτανις των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της Γαλλίας, η Βυζαντινολόγος κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Σήμερα είναι η Ελληνίδα Πρύτανις των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της Γαλλίας, η Βυζαντινολόγος κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ!

Μιλάει στη δημοσιογράφο Μαρία Καραβία και αποκαλύπτει:«Καλλιρρόη, παιδί μου, κράτησέ το το μωρό. Είναι αμαρτία. Μπορεί να βγει το καλύτερό σου παιδί αυτό…»!
Η μητέρα άκουσε τη συμβουλή της μαμμής, παρ’ όλο που στην αυλή του σπιτιού της μεγάλωναν πέντε παιδιά. Κι έτσι ήρθε στη ζωή, σ΄ ένα προσφυγικό σπίτι της Καισαριανής, στην Αθήνα, η μικρή τότε και μεγάλη σήμερα Ελένη… Πρύτανις…
Ερώτηση: Ποιά ήταν η στιγμή που είδατε τη ζωή με άλλα μάτια;
Απάντηση: Η στιγμή πού απέκτησα το παιδί μου. Ήμουνα εννέα μηνών έγκυος και πήγα στη Σορβόννη να υποστηρίξω τη Διατριβή μου. Βγαίνοντας έξω κάθισα σ΄ ένα καφενείο να φάω ένα παγωτό. Και μ΄ έπιασαν οι πόνοι. Το επόμενο πρωΐ είχα αποκτήσει τη Μαρί-Ελέν, την κόρη μου.
Ερώτηση: Δεν στάθηκε τα παιδί εμπόδιο στην καρριέρα σας;
Απάντηση: Μα τί είναι αυτά πού λέτε! Ποιά καρριέρα μπροστά στο παιδί; Χωρίς παιδιά οι μεγαλόσταυροι μπαίνουν επάνω σε άδειες καρδιές».


Πηγή: Ελληνορθόδοξη Πολύτεκνη Οικογένεια, Τριμηνιαίο δημοσιογραφικό όργανο της «Πανελλήνιας Ένωσης Φιλων των Πολυτέκνων», αρ. φύλλου 124, Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2009