Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ορκίστηκε ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

2 Ιουνίου 2010

Ορκίστηκε ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Ορκίστηκε σήμερα. Δευτέρα, ο νέος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Δρούτσα. Ο πρωθυπουργός, μετά την ορκωμοσία του πολιτικού Διοικητή συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους που την αποτελούταν από Ιερομόναχο Νικόδημο Λαυριώτη, Γέρων Νικόδημο Αγιοπαυλίτη, Ιερομόναχο Φώτιο Γρηγοριάτη και Ιερομόναχο Ιωάννη Αγιαννανίτη.

Ακολούθως ο Ιερομόναχος Νικόδημος Λαυριώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ορκίστηκε ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους, ο οποίος βέβαιά είναι πολλά χρόνια και παρίσταται στο Άγιο Όρος και βοηθάει σ’ όλα τα θέματα και προβλήματα. Πιστεύουμε η πάντοτε φορτίζουσα πολιτεία για το Άγιο Όρος θα μας βοηθήσει. Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και εμείς γνωρίζουμε την κατάσταση που περνάει η χώρα μας, αλλά εμείς θέλουμε μια ηθική συμπαράσταση περισσότερο διότι όλοι πιστεύουμε ότι προηγείτο η συμπαράσταση στον κόσμο και στον λαό που τόσα περνάει».

Μιλώντας στο Αmen.gr είπε ότι «η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα είναι κοντά στην Ιερά Κοινότητα σ’ ότι και αν χρειαστεί, ο πρωθυπουργός έχει έρθει στο Άγιο Όρος και εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση που είχαμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Κασμίρογλου ενώ μπορούσε να ορκιστεί μόνο στο Σύνταγμα επέλεξε να ορκιστεί επί του Ιερού Ευαγγελίου όπως μας δήλωσε μέλος της Ιεράς Κοινότητας.

Πηγή:http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2502