Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Φράγμα Μαραθώνα)

2 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Φράγμα Μαραθώνα)

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανοίγει μετά από χρόνια τις πόρτες του Φράγματος Μαραθώνα στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους. Πρόγραμμα εκδηλώσεων και για τις τρεις μέρες:

18.30 – 19.30: Επίσκεψη στο Μουσείο του Φράγματος με παράλληλη βίντεο προβολή της κατασκευής του Φράγματος – Περιήγηση στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας

19.30 – 20.30: Παράσταση: «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.» σε διαμορφωμένο χώρο στη βάση του Φράγματος

2500 χρόνια μετά την αρχαία μάχη, ο Μαραθώνας γίνεται πεδίο μιας νέας αναμέτρησης: του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό. Μια θεαματική μονομαχία, μια ειδική παράσταση χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών πάνω στο Φράγμα και στα γύρω καμένα. Το θέαμα μάς μεταφέρει σε μια φανταστική εποχή πλήρους λειψυδρίας όπου δύο νέοι Μαραθωνομάχοι αναρριχώνται στο φράγμα με σκοπό να περάσουν στην πλευρά που υπάρχει ακόμα νερό και ένας ανταποκριτής μεταφέρει ζωντανά στο κοινό την εικόνα. Μια συμβολική παράσταση αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας και με το περιβάλλον γύρω μας.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

– Παρουσιαστής: Γιώργος Αμυράς («Μένουμε Ελλάδα»)

– Χορευτής – Ζογκλέρ: Rowan Thorpe (ομάδα «Βίδα»)

– Χορευτής – Αναρριχητής: Αντώνης Στρούζας

– Ομάδα 10 αναρριχητών του Παύλου Τσιαντού

– Dj: Ευθύμης Θεοδόσης

Καλλιτεχνικοί συντελεστές παράστασης:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Ευθύμης Θεοδόσης

Πηγή:http://www.ert.gr/magazines/i-ert-proteinei/oikologia/01649-pagkosmia-imera-periballontos-fragma-marathona