Γενικά Θέματα

Η «γυναίκα της ζούγκλας» επέστρεψε στα μέρη της

4 Ιουνίου 2010

Η «γυναίκα της ζούγκλας» επέστρεψε στα μέρη της

Η Rochom P’ngieng ήταν μόλις οκτώ χρονών όταν, σύμφωνα με την μαρτυρία του πατέρα της, χάθηκε, μαζί με την αδερφή της στα πυκνά δάση της Καμπότζη. Περίπου 20 χρόνια αργότερα, το 2007, η 26χρονη ανακαλύφθηκε από αγρότες, ενώ προσπαθούσε να βρει λίγη τροφή.

Μακριά μαλλιά, βρόμικη, με κατακόκκινα μάτια. Προχωρούσε στα τέσσερα και οι κραυγές που έβγαζε την έκαναν να μοιάζει περισσότερο με ζώο, παρά με άνθρωπο. Οι αγρότες πουν την ανακάλυψαν την γύρισαν στα κοντινά χωριά, με την ελπίδα ότι κάποιος θα την αναγνώριζε.

Στο Ο΄Γιαντάου, στη Βορειοανατολική Καμπότζη, κάποιος ανάμεσα στο πλήθος την αναγνώρισε. Ήταν ο αστυνομικός Σαρ Λου, ο οποίος συγκινημένος, δήλωσε ότι ήταν η κόρη του. «Όταν αντίκρισα το σημάδι στα χέρια της ξέσπασα σε κλάματα, ήμουν σίγουρος ότι ήταν η κόρη μου. Το σημάδι στο χέρι της το είχε από ένα παιδικό τραυματισμό με μαχαίρι».

Η Rochom P’ngieng επέστρεψε και πάλι στην οικογένεια της, όχι όμως και στις συνήθειες των ανθρώπων. Δεν έμαθε ποτέ να μιλάει και δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί τον ανθρώπινο πολιτισμό. Μέσα στη σιωπή της έθαβε και την ιστορία της, που ποτέ κανείς δεν έμαθε. Ο πατέρας, περισσότερο αισιόδοξος, υποστήριζε πως σημειώνει πρόοδο και σταδιακά προσαρμόζεται στην κοινωνία. Ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημείωναν ότι Rochom P’ngieng υπέφερε από την προσπάθεια επανένταξής της. Έμοιαζε απομονωμένη και εγκλωβισμένη σε έναν κόσμο ξένο.

Πριν από λίγες ημέρες, η Rochom P’ngieng αποφάσισε να απεγκλωβιστεί και εξαφανίστηκε στα πυκνά δάση, επέστρεψε στα μέρη που μεγάλωσε. «Πήρε κάποια πράγματα και εξαφανίστηκε», δήλωσε ο πατέρας της. «Πρέπει να έχει πάει πίσω στο δάσος και δεν μπορούμε ακόμη να τη βρούμε. Την πήραν πίσω τα πνεύματα του δάσους», δηλώνει.

Τα πνεύματα του δάσους αποτελούν δοξασίες των χωρικών, στις τοπικές κοινωνίες της Καμπότζης. Άλλωστε η ανακάλυψη της κοπέλας συνοδεύτηκε από έναν αντίστοιχο μύθο. Οι μαρτυρίες των αγροτών ανέφεραν έναν γυμνό άνδρα που τη συνόδευε και κρατούσε ένα ξίφος, ο οποίος, σύμφωνα με τους αγρότες δεν ήταν παρά ένα από τα πνεύματα της ζούγκλας.

Η οικογένεια της, μαζί με τους συγχωριανούς τους και τις τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει της έρευνες, με την ελπίδα ότι θα την βρουν, ωστόσο η Rochom P’ngieng μοιάζει να έσπασε ολοκληρωτικά τα δεσμά της…

Πηγή: TVXS