Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

9 Ιουνίου 2010

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Με την κατάθεση γεγονότων τα οποία είναι παραδεκτά από την κατηγορούσα αρχή και τους δικηγόρους των τριών κατηγορουμένων άνοιξε χθες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η αυλαία της ακροαματικής διαδικασίας στην πολύκροτη υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου του εκδοτικού συγκροτήματος «Δίας», Αντη Χατζηκωστή. Η δολοφονία διαπράχθηκε έξω από το σπίτι του Aντη στις 11 Ιανουαρίου 2010 και συγκλόνισε την Κύπρο. Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τα αδέλφια Eλενα Σκορδέλη, 42 ετών δημοσιογράφος, και Τάσος Κρασοπούλης, 37 ετών από τα Πέρα Ορεινής, καθώς και ο Ανδρέας Γρηγορίου, κτηνοτρόφος 37 ετών από το Τσέρι.

Οι τρεις κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να προκαλέσουν τον φόνο εκ προμελέτης του Αντη Χατζηκωστή. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε πάντως χωρίς να έχει ακόμα συλληφθεί το πρόσωπο το οποίο, βάσει του κατηγορητηρίου, πάτησε τη σκανδάλη και αφαίρεσε τη ζωή του Αντη. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό και εναντίον του εκκρεμεί από τα μέσα Ιανουαρίου ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τεκμήρια

Στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου παρέστη χθες και η μητέρα του Αντη, Τούλα Χατζηκωστή, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ εμφανής ήταν η παρουσία και της αστυνομίας.

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως ένα προστατευτικό γυαλί κράνους, dvd με εικόνες που καταγράφηκαν από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένο στην οικία Χατζηκωστή, σφαιρίδια που αφαιρέθηκαν από τη σορό του δολοφονηθέντος, ένα κράνος μαύρου χρώματος που παραλήφθηκε από την οικία του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος ήταν ύποπτος για συμμετοχή στον φόνο, αλλά εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, και οι αγοραπωλησίες μετοχών του «Sigma Radio TV Public Ltd», που ανήκει στο συγκρότημα «Δίας», από τον Τάσο Κρασοπούλη και την αδελφή του Ελενα Σκορδέλη. Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα και όλη την εβδομάδα.

NΕΟΦΥΤΟΣ KYΡIAKOY

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=14510948