Πολυμέσα - Multimedia

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (βίντεο – video)

10 Ιουνίου 2010

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (βίντεο – video)

VatopaidiFriend: Μερικοί ηγέτες Ορθοδόξων χωρών, αγαπάνε τον Θεό, την Ορθοδοξία και το Άγιο Όρος και δεν το κρύβουν. Μερικοί μάλιστα άκουσον , άκουσον, βοηθάνε την Εκκλησία όσο περισσότερο γίνεται γιατί ξέρουν ότι αν η Εκκλησία είναι δύνατή θα βοηθήσει το κράτος σε περίοδο που χρειάζεται. Όταν έρχεσαι στο αγιασμένο αυτό μέρος για να προσκυνήσεις και μόνο, παίρνεις δύναμη, ευλογία και Χάρη. Αυτό το ξέρει ο κ. Βίκτωρ Γιανούκοβιτς πολύ καλά από την επίσκεψη του. Ελπίζουμε η Παναγία να τον φωτίζει στο έργο του.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανουκόβιτς επισκέφτηκε για μερικές ώρες την Δευτέρα 7 Ιουνίου το Άγιο Όρος. Στην συνάντηση που είχε προηγηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια είχε αναφέρει ότι «ο κύριος σκοπός του ταξιδιού του στην Ελλάδα ήταν για να προσκυνήσει στο Άγιον Όρος».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας με συνοδεία τεσσάρων υπουργών και τον Πρύτανη των Θεολογικών Σχολών του Κιέβου, Αρχιεπίσκοπο Μπορίσπολ κ. Αντώνιο  προσκύνησαν στο Πρωτάτο στις Καρυές όπου τους υποδέχτηκαν η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους. Έκτός των Καρυών πήγαν στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρώσικο), στην Ιερά Μονή Ιβήρων και τέλος στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου έμεινε την περισότερη ώρα (σχεδόν 1 ώρα) από όπου αναχώρησαν με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου friendsofimmb.net