Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο για την Ε.Ε

14 Ιουνίου 2010

Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο για την Ε.Ε

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση για χάρη της Κύπρου.

Ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πραγματοποίησε παράνομη μονοήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα , είχε συνάντηση με τον Ντερβίς Ερογλου, τον οποίο ευχαρίστησε για την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Ο Μπαγίς φέρεται να είπε στον Ντερβίς Ερογλου ότι η στάση του αυτή θα είναι επωφελής για τον κανονισμό για το λεγόμενο απευθείας εμπόριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις κατεχόμενες περιοχές.

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανή άφιξη Ισραηλινών ιστιοπλόων στην Κύπρο, για να διαμαρτυρηθούν για την τουρκική κατοχή, ο Μπαγίς είπε χαρακτηριστικά .

“Mπερδεύουν τα μήλα με τα αχλάδια, γιατί η Γάζα δεν έχει καμιά σχέση με την Κύπρο”, και συμπλήρωσε ότι εάν οι Ισραηλινοί καταπλεύσουν με τα σκάφη τους στα κατεχόμενα λιμάνια, τότε θα κληθούν να πληρώσουν τέλη, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει άρση του λεγόμενου εμπάργκο των κατεχόμενων περιοχών.

Μάλιστα το τριήμερο 14 – 17 Ιουνίου η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς προγραμματίζουν ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις, σε απάντηση της κίνησης των ισραηλινών να έρθουν με πλοιάρια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να διαδηλώσουν κατά της Τουρκικής Κατοχής.

Την άσκηση θα παρακολουθήσουν ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και ο Διοικητής της Νοτιοανατολικής μεσογείου του Τουρκικού ναυτικού, Αντιναύαρχος Καντίρ Σαγκντίτς.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/politics/275346