Ιερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Μολδαβίας στη Μονή Βατοπαιδίου (με φωτογραφικό υλικό)

17 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Μολδαβίας στη Μονή Βατοπαιδίου (με φωτογραφικό υλικό)

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας (της Ρουμανίας) κ.κ. Θεοφάνης επισκέφτηκε αυτές τις μέρες το Άγιο Όρος (Παρασκευή 11 Ιουνίου έως Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010) με σταθμούς την Ρουμανική Σκήτη Τίμιου Προδρόμου, την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Ο Σεβασμιώτατος προέρχεται από μια οικογένεια επτά παιδιών από τους οποίους τέσσερεις έγιναν μοναχοί. Ο ίδιος έγινε μοναχός το έτος 1984 όταν ήταν 25 ετών.
Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας είναι
δεύτερος τη τάξει μετά τον Πατριάρχη Ρουμανίας και κατά κανόνα γίνεται Πατριάρχης σε περίπτωση αποδημίας του εκάστοτε Πατριάρχη.
Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από 7 εξάρχους και ηγουμένους από την επαρχία του, οι οποίοι ήρθαν ειδικά στο Άγιο Όρος για να συζητήσουν πνευματικά θέματα με τους μοναχούς του Αγίου Όρους.
Η Μητρόπολη Μολδαβίας είναι η Μητρόπολη με τα περισσότερα μοναστικά καθιδρύματα στον κόσμο. Παρόλο που πέρασε πολλά δεινά από τον κομμουνισμό, το αθεϊστικό τότε ολοκληρωτικό καθεστώς, η Ρουμανία είναι η πρώτη χώρα σε αριθμό μοναχών κατά αναλογία πληθυσμού.
Στη Μονή Βατοπαιδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας κ.κ. Θεοφάνης μαζί με τη συνοδεία του πήγαν την Τρίτη το πρωί. Στην θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου, τον προσφώνησε στο Καθολικό της Μονής ο Καθηγούμενος, Γέροντας Εφραίμ, ενώ αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος.
Την Τετάρτη ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπως προβλέπει το αγιορειτικό τυπικό με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στο Καθολικό της Μονής Βατοπαιδίου, προς μνήμη των Οσίων Αγαπίου και Νικοδήμου των Βατοπαιδινών που εορτάζονταν εκείνη την ημέρα.
Σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας μαζί με τη συνοδεία του, αναχώρησαν από τη Μονή Βατοπαιδίου με προορισμό το Ιάσιο.
Αναχώρηση από τη Μονή Βατοπαιδίου του Μητροπολίτη Μολδαβίας κ. Θεοφάνη και της συνοδείας του

αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου friendsofimmb.net